Ieder voorjaar kijk ik uit naar het moment dat er vlierbloesemsiroop gemaakt kan worden. Ik weet niet of het het idee is dat je de siroop maar heel korte tijd kan maken of dat het gewoon echt lekker is, mij geeft het altijd een echt zomers, landelijk gevoel. Echter dit jaar leek het niet te gaan lukken, in een enorme bezuinigingsslag heeft de gemeente alle struiken in de buurt gesnoeid en is er geen vlier meer te bekennen. Maar tijdens het hardlopen in het bos bij 's-Graveland, liepen we langs een vlierstruik! De laatste paar honderd meter dus met vlierbloesem gejogd....
10 grote vlierbloesemschermen
1 l water
1 citroen in schijven
500 gr suiker
Was de bloemen kort en doe ze in een glazen pot.
Doe de citroenschijven erbij en 1 liter water.
Zet de pot afgesloten minimaal 1 etmaal en maximaal 3 etmalen op een warme plek, het liefst in de zon.
Giet de vloeistof door een theedoek in een pan.
Breng aan de kook en voeg al roerende de suiker toe.
Laat 5 minuten koken.
Schenk de siroop na afkoelen in een fles.
Doe een flinke scheut siroop in een glas en vul aan met Spa Marie Henriette.
natturmonumenten spreekt er schande van!
BeantwoordenVerwijderenLekker!!!!
BeantwoordenVerwijderen