Collega A. van manlief neemt regelmatig de Allerhande of andere supermarktbladen voor mij mee waar recepten in staan. Zo ook deze week Le Magazine van V&D. Daar staat een hele mooie aardbeientaart in, maar ja afgelopen weekend hadden we al taart. We kunnen niet aan de gang blijven. Daarom is deze taart als dank voor A!
115 gr bloem
40 gr witte basterdsuiker
halve tl zout
70 gr koude boter
1 klein geklutst ei
25 gr gemalen amandelen
150 gr mascarpone
30 gr poedersuiker
75 ml slagroom
aardbeien
chocoladeglazuur
Zeef de bloem met het zout boven een kom.
Roer de suiker en de amandelen erdoor.
Snij de boter in kleine stukjes en wrijf deze door de bloem totdat je een mengsel hebt dat op grof zand lijkt.
Giet het ei erbij en meng het geheel totdat je een deegbal hebt.
Kneed niet te lang.
Dek het deeg af en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200C.
Rol het deeg uit en bekleed de bodem en de wand van een springvorm.
Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul de vorm met steunvulling. Bijvoorbeeld gedroogde bonen)
Bak de taart 12 minuten.
Haal de vorm uit de oven, verlaag de temperatuur naar 175C, haal het bakpapier met de steunvulling uit de vorm.
Bak de taart 15 minuten tot het deeg mooi goudbruin is.
Roer de mascarpone glad met de poedersuiker.
Klop de slagroom tot zachte pieken.
Klop de mascarpone en slagroom samen tot een gladde crème.
Vul de afgekoelde taartbodem met de crème.
Verdeel er de aardbeien over en garneer met chocoladeglazuur.
115 gr bloem
40 gr witte basterdsuiker
halve tl zout
70 gr koude boter
1 klein geklutst ei
25 gr gemalen amandelen
150 gr mascarpone
30 gr poedersuiker
75 ml slagroom
aardbeien
chocoladeglazuur
Zeef de bloem met het zout boven een kom.
Roer de suiker en de amandelen erdoor.
Snij de boter in kleine stukjes en wrijf deze door de bloem totdat je een mengsel hebt dat op grof zand lijkt.
Giet het ei erbij en meng het geheel totdat je een deegbal hebt.
Kneed niet te lang.
Dek het deeg af en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200C.
Rol het deeg uit en bekleed de bodem en de wand van een springvorm.
Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul de vorm met steunvulling. Bijvoorbeeld gedroogde bonen)
Bak de taart 12 minuten.
Haal de vorm uit de oven, verlaag de temperatuur naar 175C, haal het bakpapier met de steunvulling uit de vorm.
Bak de taart 15 minuten tot het deeg mooi goudbruin is.
Roer de mascarpone glad met de poedersuiker.
Klop de slagroom tot zachte pieken.
Klop de mascarpone en slagroom samen tot een gladde crème.
Vul de afgekoelde taartbodem met de crème.
Verdeel er de aardbeien over en garneer met chocoladeglazuur.
Reacties
Een reactie posten