Doorgaan naar hoofdcontent

Aardbeientaart

Collega A. van manlief neemt regelmatig de Allerhande of andere supermarktbladen voor mij mee waar recepten in staan. Zo ook deze week Le Magazine van V&D. Daar staat een hele mooie aardbeientaart in, maar ja afgelopen weekend hadden we al taart. We kunnen niet aan de gang blijven. Daarom is deze taart als dank voor A!

115 gr bloem
40 gr witte basterdsuiker
halve tl zout
70 gr koude boter
1 klein geklutst ei
25 gr gemalen amandelen
150 gr mascarpone
30 gr poedersuiker
75 ml slagroom
aardbeien
chocoladeglazuur

Zeef de bloem met het zout boven een kom.
Roer de suiker en de amandelen erdoor.
Snij de boter in kleine stukjes en wrijf deze door de bloem totdat je een mengsel hebt dat op grof zand lijkt.
Giet het ei erbij en meng het geheel totdat je een deegbal hebt.
Kneed niet te lang.
Dek het deeg af en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200C.
Rol het deeg uit en bekleed de bodem en de wand van een springvorm.
Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul de vorm met steunvulling. Bijvoorbeeld gedroogde bonen)
Bak de taart 12 minuten.
Haal de vorm uit de oven, verlaag de temperatuur naar 175C, haal het bakpapier met de steunvulling uit de vorm.
Bak de taart 15 minuten tot het deeg mooi goudbruin is.
Roer de mascarpone glad met de poedersuiker.
Klop de slagroom tot zachte pieken.
Klop de mascarpone en slagroom samen tot een gladde crème.
Vul de afgekoelde taartbodem met de crème.
Verdeel er de aardbeien over en garneer met chocoladeglazuur.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...