Onlangs kreeg ik bij iemand een lekker stukje citroentaart. Natuurlijk gevraagd naar het recept en dat bleek redelijk eenvoudig met een blikje gecondenseerde melk, eieren en citroensap. Ik heb snel de hoeveelheden opgeschreven, maar kon het helaas niet meer goed terug lezen. Dus maar even op internet gaan neuzen en op de site van Yummy in my Tummy kwam ik dit recept tegen. Ik heb de hoeveelheden gehalveerd, zodat het precies genoeg was voor een kleine springvorm van 15 cm.
Deeg
125 gr biscuitjes
100 gr boter, gesmolten
Vulling
60 ml citroensap (1 - 2 citroenen)
rasp van een halve citroen
half blikje gecondenseerde melk
3 eigelen
Schuim
3 eiwitten
100 gr suiker
snufje zout
Verkruimel de biscuitjes en roer de gesmolten boter erdoor.
Verdeel over de bodem en langs de randen van de springvorm.
Zet in de koelkast.
Klop de eigelen tot ze dik en romig zijn.
Giet langzaam het citroensap erbij en daarna de gecondenseerde melk en de rasp.
Roer goed door elkaar.
Giet de vulling over de bodem en bak op 100 C. 20 - 25 minuten.
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop de eiwitten met een snufje zout in een schone, vetvrije kom luchtig.
Voeg dan lepel voor lepel de suiker toe.
Klop het eiwitschuim totdat het stijve pieken vormt en glanst.
Verdeel het schuim over de afgekoelde taart.
Zet de taart in de oven en bak 10 - 15 minuten in de oven of totdat het schuim kleur heeft gekregen. (Pas op, dit kan heel snel gaan!)
Wat leuk dat je hem gemaakt hebt. Hij ziet er lekker uit, krijg er meteen weer zin in! Goed idee ook om het recept te halveren, wij zijn ook met z'n tweeën, dus ik denk dat ik dat volgende keer ook maar doe. Veel groeten, Lisa
BeantwoordenVerwijderen