Een recept uit de Delicious van deze maand. Het gele rechthoekje is gebakken polenta, maar daar waren we niet zo tevreden over. Ik ga op zoek naar verbeteringen en kom daar later een keer op terug.
kip
ongeveer 300 gr kippendijen
15 gr boter
marinade
halve sinaasappel, sap geperst
1 el droge sherry
2 tl honing
2 takjes tijm
kwart rood pepertje, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
halve el olijfolie
tomatensaus
25 gr boter
1 grote ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
halve rode paprika in stukjes
2 grote rijpe vleestomaten in stukjes
1 el worchestersaus
100 gr ricotta
2 el slagroom
1 el droge sherry
Meng alle ingredienten voor de marinade en laat de kippendijen hierin minimaal 5 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 200C.
Leg de kippendijen met de marinade in een ovenschaal.
Leg op ieder stukje kip een klein klontje boter.
Bak de kip in de oven in 25 - 30 minuten gaar.
Maak ondertussen de saus.
Fruit de ui in de boter op laag vuur ongeveer 15 minuten.
Voeg alle andere ingrediënten toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
Serveer de kip met de saus, een tomatensalade en bruin brood of polenta.
kip
ongeveer 300 gr kippendijen
15 gr boter
marinade
halve sinaasappel, sap geperst
1 el droge sherry
2 tl honing
2 takjes tijm
kwart rood pepertje, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
halve el olijfolie
tomatensaus
25 gr boter
1 grote ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
halve rode paprika in stukjes
2 grote rijpe vleestomaten in stukjes
1 el worchestersaus
100 gr ricotta
2 el slagroom
1 el droge sherry
Meng alle ingredienten voor de marinade en laat de kippendijen hierin minimaal 5 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 200C.
Leg de kippendijen met de marinade in een ovenschaal.
Leg op ieder stukje kip een klein klontje boter.
Bak de kip in de oven in 25 - 30 minuten gaar.
Maak ondertussen de saus.
Fruit de ui in de boter op laag vuur ongeveer 15 minuten.
Voeg alle andere ingrediënten toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
Serveer de kip met de saus, een tomatensalade en bruin brood of polenta.
Reacties
Een reactie posten