Een heerlijk Italiaans voorgerecht.
125 gr ricotta
250 gr cherrytomaatjes
grof zeezout
1 tl balsamicoazijn
1,5 el olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
0,5 tl honing
peper
basilicum
Verwarm de oven voor op 200C.
Strijk de ricotta uit in een met bakpapier bekleed schaaltje.
Doe de tomaatjes in een ander schaaltje en strooi er zout over.
Maak een dressing van de azijn, olie, knoflook, honing en peper en sprenkel dit over de tomaatjes.
Schuif de ricotta in de oven.
Doe na 5 minuten ook de schaal met de tomaatjes erbij.
Laat in 10 minuten lichtbruin roosteren.
Til de ricotta uit de schaal en snij er voorzichtig 2 punten van en leg deze op een bord.
Leg de tomaatjes met het vrijgekomen vocht ernaast.
Garneer met een blaadje baslicum.
Piadini
Piadini zijn hele dunne broodjes die een beetje op naan uit de Indiase keuken lijken.
160 gr bloem
10 gr boter, gesmolten
ongeveer 80 ml handwarm water
zout
Meng de ingrediënten en kneed in 10 minuten tot een oepel deeg.
Dek af en laat 30 minuten rusten.
Verdeel het deeg in 6 stukjes en rol die uit tot cirkels van ongeveer 5 mm dik.
Verhit een grillpan of koekenpan.
Bak de piadini ongeveer 3 minuten, keer om en bak nog een paar minuten.
De broodjes zullen zich opblazen tot ballonnetjes, maar als ze afkoelen zakken ze weer in elkaar.
Houd de broodjes warm onder aluminiumfolie.
Reacties
Een reactie posten