Nog een recept uit de Delicious van deze maand. Meestal denk je bij pannenkoeken aan iets zoets of hooguit iets met spek, champignons en ui. Deze zijn echt anders, want in het beslag zit al een beetje knoflook.
Een heerlijk lunchgerecht of als je kleine pannenkoekjes maakt, een leuk voorgerecht.
250 gr gemengde kerstomaatjes
olijfolie
bieslook
50 gr bloem
75 ml melk
1 ei
half teentje knoflook, geperst
2 el peterselie, fijngesneden
boter om in te bakken
125 gr mascarpone
1 el melk
1 lente-ui in dunne ringetjes
half teentje knoflook, geperst
halve tl djahé (gemberpoeder)
Klop de melk, bloem, 50 ml water en een snufje zout tot een glad beslag en laat 30 minuten rusten.
Klop het ei, de knoflook en peterselie door het beslag.
Bak 2 dunne pannenkoeken.
Roer de mascarpone los met de melk en roer de lente-ui, knoflook en djahé erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Halveer de tomaatjes en schep ze om met olijfolie, peper en zout.
Bestrijk de pannenkoeken met de mascarponespread en verdeel de tomaten erover.
Klap dubbel en bestrooi met een beetje bieslook.
Een heerlijk lunchgerecht of als je kleine pannenkoekjes maakt, een leuk voorgerecht.
250 gr gemengde kerstomaatjes
olijfolie
bieslook
50 gr bloem
75 ml melk
1 ei
half teentje knoflook, geperst
2 el peterselie, fijngesneden
boter om in te bakken
125 gr mascarpone
1 el melk
1 lente-ui in dunne ringetjes
half teentje knoflook, geperst
halve tl djahé (gemberpoeder)
Klop de melk, bloem, 50 ml water en een snufje zout tot een glad beslag en laat 30 minuten rusten.
Klop het ei, de knoflook en peterselie door het beslag.
Bak 2 dunne pannenkoeken.
Roer de mascarpone los met de melk en roer de lente-ui, knoflook en djahé erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Halveer de tomaatjes en schep ze om met olijfolie, peper en zout.
Bestrijk de pannenkoeken met de mascarponespread en verdeel de tomaten erover.
Klap dubbel en bestrooi met een beetje bieslook.
Reacties
Een reactie posten