In Arnhem vind je kookboekenwinkel Cook & Book en de eigenaresse houdt een weblog bij waar regelmatig lekkere gerechten op staan. Behalve dat deze kip erg lekker is, is het ook eens heel makkelijk. Je schuift een ovenschaal de oven in, voegt halverwege nog iets toe en de oven doet al het werk. Schrik niet van de hoeveelheid knoflook; doordat de tenen heel blijven, kun je ze er makkelijk uitvissen terwijl ze wel wat smaak afgeven.
250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
2 lenteuitje, in stukken van ongeveer 2 cm.
120 gr pancetta of ontbijtspek
gedroogde of verse oregano
8 tenen knoflook
1 el olijfolie
2 kipfilets, in grove stukken
zeezout
grofgemalen zwarte peper
basilicumblaadjes
parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 200C.
Doe de tomaten, lenteui, pancetaa, oregano, knoflook en olijfolie in een ovenschaal en schep alles goed doorelkaar.
Zet de schaal 25 minuten in de oven.
Voeg de kip, een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe.
Schep opnieuw goed om.
Zet de schaal weer in de oven en bak 20 - 25 minuten tot de kip gaar is.
Bestrooi met basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas.
Lekker met in de schil gekookte krieltjes met een sausje van 2 el yoghurt, 1 el mayonaise en een ruime theelepel mierikswortelsaus.
Reacties
Een reactie posten