Mijn moeder gaf mij een grappig uitsteekvormpje voor krakelingen. Op internet zwerven verschillende recepten rond voor dit lekkere koekje. Ik ben maar begonnen met de makkelijkste en waarvan ik de ingrediënten in huis had; de versie met bladerdeeg.
5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 el gesmolten boter
1 à 2 el suiker
0,5 tl kaneel
Verwarm de oven voor op 220 C.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, snij de stapel doormidden en leg beide helften weer op elkaar.
Rol uit tot een plak van ongeveer 10 x 20 cm.
Bestrijk het deeg met de gesmolten boter.
Meng de suiker met de kaneel en strooi dit over het deeg heen.
Steek de koekjes uit.
Als je geen uitsteekvormpje heb, snij dan het deeg in repen van ongeveer 1 cm breed en leg de repen in de vorm van een krakeling.
Bak in de oven 10 à 15 minuten tot de koekjes mooi bruin en gaar zijn.
5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 el gesmolten boter
1 à 2 el suiker
0,5 tl kaneel
Verwarm de oven voor op 220 C.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, snij de stapel doormidden en leg beide helften weer op elkaar.
Rol uit tot een plak van ongeveer 10 x 20 cm.
Bestrijk het deeg met de gesmolten boter.
Meng de suiker met de kaneel en strooi dit over het deeg heen.
Steek de koekjes uit.
Als je geen uitsteekvormpje heb, snij dan het deeg in repen van ongeveer 1 cm breed en leg de repen in de vorm van een krakeling.
Bak in de oven 10 à 15 minuten tot de koekjes mooi bruin en gaar zijn.
Reacties
Een reactie posten