Een recept van Jamie Oliver. De cake wordt doordrenkt met sinaasappelsiroop en heeft een laag glazuur. Daarom is de cake mierzoet, maar wel lekker!
cake
125 gr zachte boter
225 gr fijne kristalsuiker
4 grote eieren
sap en rasp van 1 grote sinaasappel
200 gr amandelmeel
100 gr zelfrijzend bakmeel
citroenglazuur
225 gr poedersuiker.
sap en rasp van 1 citroen
Verwarm de oven voor op 180C.
Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed hem met bakpapier.
Klop de boter met 125 gr suiker luchtig en romig.
Roer één voor één de eieren erdoor.
Voeg het grootste gedeelte van de sinaasappelrasp toe.
Spatel het amandelmeel erdoor en zeef het meel erboven.
Meng alles rustig door elkaar en schep het beslag in de vorm.
Bak de cake 30 minuten in de oven tot hij lichtbruin en gaar is.
Laat de cake een paar minuten afkoelen in de vorm terwijl je de siroop maakt.
Verwarm het sinaasappelsap met de resterende 100 gr suiker op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Prik met een cocktailprikker heel veel gaatjes in de cake en besprenkel de cake met de siroop.
Leg de cake als hij alle siroop heeft geabsorbeerd op een rooster en laat afkoelen.
Zeef de poedersuiker voor het glazuur in een kom en voeg het grootste gedeelte van de citroenrasp toe.
Roer zoveel citroensap door de poedersuiker tot het glazuur schenkbaar is.
Leg de cake op een schaal en schenk de glazuur erover.
Garneer met de overgebleven sinaasappel- en citroenrasp.
cake
125 gr zachte boter
225 gr fijne kristalsuiker
4 grote eieren
sap en rasp van 1 grote sinaasappel
200 gr amandelmeel
100 gr zelfrijzend bakmeel
citroenglazuur
225 gr poedersuiker.
sap en rasp van 1 citroen
Verwarm de oven voor op 180C.
Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed hem met bakpapier.
Klop de boter met 125 gr suiker luchtig en romig.
Roer één voor één de eieren erdoor.
Voeg het grootste gedeelte van de sinaasappelrasp toe.
Spatel het amandelmeel erdoor en zeef het meel erboven.
Meng alles rustig door elkaar en schep het beslag in de vorm.
Bak de cake 30 minuten in de oven tot hij lichtbruin en gaar is.
Laat de cake een paar minuten afkoelen in de vorm terwijl je de siroop maakt.
Verwarm het sinaasappelsap met de resterende 100 gr suiker op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Prik met een cocktailprikker heel veel gaatjes in de cake en besprenkel de cake met de siroop.
Leg de cake als hij alle siroop heeft geabsorbeerd op een rooster en laat afkoelen.
Zeef de poedersuiker voor het glazuur in een kom en voeg het grootste gedeelte van de citroenrasp toe.
Roer zoveel citroensap door de poedersuiker tot het glazuur schenkbaar is.
Leg de cake op een schaal en schenk de glazuur erover.
Garneer met de overgebleven sinaasappel- en citroenrasp.
Reacties
Een reactie posten