Van de taart van gisteren bleven er nog wat aardbeien, frambozen en bramen over. In een hoekje van de keukenlade vond ik nog een stukje witte chocolade, in de koelkast stond nog een bekertje slagroom en in de nieuwste Delicious staat dit recept waar deze dingen allemaal in samenkomen.
50 gr witte chocolade
75 ml slagroom
1 eiwit
12 gr suiker
zacht zomerfruit
Smelt de chocolade met 25 ml slagroom au bain-marie boven een pan met heet water.
Klop intussen het eiwit met de suiker stijf.
Klop de rest van de slagroom lobbig.
Spatel de slagroom door de gesmolten en licht afgekoelde chocolade.
Spatel het eiwit erdoor.
Verdeel over twee mooie glazen.
Zet de glazen minimaal een uur in de koelkast om de mousse op te laten stijven.
Hou wat fruit apart om de mousse te garneren en pureer de rest.
Voeg eventueel een beetje suiker toe.
Verdeel het fruit over de mousse en schenk er wat saus over.
50 gr witte chocolade
75 ml slagroom
1 eiwit
12 gr suiker
zacht zomerfruit
Smelt de chocolade met 25 ml slagroom au bain-marie boven een pan met heet water.
Klop intussen het eiwit met de suiker stijf.
Klop de rest van de slagroom lobbig.
Spatel de slagroom door de gesmolten en licht afgekoelde chocolade.
Spatel het eiwit erdoor.
Verdeel over twee mooie glazen.
Zet de glazen minimaal een uur in de koelkast om de mousse op te laten stijven.
Hou wat fruit apart om de mousse te garneren en pureer de rest.
Voeg eventueel een beetje suiker toe.
Verdeel het fruit over de mousse en schenk er wat saus over.
Reacties
Een reactie posten