In de Allerhande van deze maand heet dit gerecht "Coq au Camping" en staat dus tussen de campingrecepten. Het enige campingachtige eraan vind ik het feit dat alles in 1 pan gaat en dat je dus weinig afwas hebt. Als wij gaan kamperen nemen we namelijk geen pan met een dikke bodem mee; alles moet zo licht mogelijk zijn! En liever laat ik mijn gasbrandertje ook niet een half uur branden, dan is hij weer zo snel leeg. Maar dat alles komt misschien omdat wij het liefst op fietsvakantie gaan. Ga je met de auto dan liggen de prioriteiten waarschijnlijk wat anders.....
Enfin, thuis is dit ook een lekker recept en genoeg voor 3 à 4 personen.
250 gr spekreepjes
1 grote ui, gesnipperd
4 drumsticks en een paar ontbeende kippendijen
400 gr minikrieljtes
1 bakje champignons in kwarten
2 dunne preien, in ringen
1 el gedroogde tijm
250 ml rode wijn
1 pak gezeefde tomaten (500 gr)
1 kippenbouillontablet
Verhit een ruime pan met dikke bodem zonder boter of olie en bak het spek op laag vuur in 8 minuten uit.
Voeg de kip, ui, krieltjes en champignons toe en bak 5 minuten mee.
Voeg de prei, tijm, wijn, tomaten en de bouillontablet toe.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten met de deksel op de pan op lag vuur koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Lekker met vers of afgebakken donkerbruin brood.
Enfin, thuis is dit ook een lekker recept en genoeg voor 3 à 4 personen.
250 gr spekreepjes
1 grote ui, gesnipperd
4 drumsticks en een paar ontbeende kippendijen
400 gr minikrieljtes
1 bakje champignons in kwarten
2 dunne preien, in ringen
1 el gedroogde tijm
250 ml rode wijn
1 pak gezeefde tomaten (500 gr)
1 kippenbouillontablet
Verhit een ruime pan met dikke bodem zonder boter of olie en bak het spek op laag vuur in 8 minuten uit.
Voeg de kip, ui, krieltjes en champignons toe en bak 5 minuten mee.
Voeg de prei, tijm, wijn, tomaten en de bouillontablet toe.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten met de deksel op de pan op lag vuur koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Lekker met vers of afgebakken donkerbruin brood.
Reacties
Een reactie posten