Op tv zag ik een reclamespotje van een supermarkt waar deze week de meloenen in de aanbieding zijn. Daardoor moest ik opeens denken aan deze zomerse kipsalade met meloen, die al lang niet meer op tadfel heeft gestaan. In de aanbieding of niet, deze salade is zeer de moeite waard.
2 halve kipfilets in kleine blokjes
tandoorikruiden
1 rode paprika in kleine blokjes
1 galiameloen
2-3 el amandelschaafsel
1 zakje veldsla
1 el citroensap
2 el mayonaise
1 el yoghurt
1 el kerriepoeder
Bestrooi de kipfilet rijkelijk met de tandoorikruiden en bak de blokjes in 5 minuten gaar.
Laat afkoelen.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Maak de meloen schoon en snij in stukjes of halveer de meloen en haal met een meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloen uit de schil. De schil kun je dan weer gebruiken om de salade in te serveren.
Meng de veldsla met het citroensap.
Schep de afkoelde kip, meloen en paprika door de sla.
Meng de mayonaise met de yoghurt en de kerrie.
Schenk wat kerriesaus over de salade en garneer met de amandelen.
2 halve kipfilets in kleine blokjes
tandoorikruiden
1 rode paprika in kleine blokjes
1 galiameloen
2-3 el amandelschaafsel
1 zakje veldsla
1 el citroensap
2 el mayonaise
1 el yoghurt
1 el kerriepoeder
Bestrooi de kipfilet rijkelijk met de tandoorikruiden en bak de blokjes in 5 minuten gaar.
Laat afkoelen.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Maak de meloen schoon en snij in stukjes of halveer de meloen en haal met een meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloen uit de schil. De schil kun je dan weer gebruiken om de salade in te serveren.
Meng de veldsla met het citroensap.
Schep de afkoelde kip, meloen en paprika door de sla.
Meng de mayonaise met de yoghurt en de kerrie.
Schenk wat kerriesaus over de salade en garneer met de amandelen.
Reacties
Een reactie posten