Mmm, heerlijk zachte varkenshaas met spinaziesalade en eenvoudige spaghetti. Wat wil een mens nog meer!
1 varkenshaasje, in de lengte gehalveerd
1 el tomatentapenade of pesto
half bolletje mozzarella, in dunne plakken
3 plakken serranoham
1 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 150C.
Bestrooi de gehalveerde varkenshaas met peper en zout en verdeel de tapenade gelijkmatig over het vlees.
Leg de mozzarella dakpansgewijs er bovenop.
Leg de andere helft van de varkenshaas er zo op, dat ze aan beide kanten even dik zijn. (dus draai het bovenste gedeelte een halve slag om de lengte)
Leg de plakjes ham naast elkaar en rol het varkenshaasje hier strak in.
Bestrijk met olijfolie.
Leg de varkenshaas in een braadslee en rooster in het midden van de oven 20 minuten.
Zet de oven uit, maar laat de varkenshaas nog 15 minuten in de oven staan.
Snij de varkenshaas in plakken en verdeel over twee borden.
In de tijd dat het vlees in de oven staat, heb je genoeg tijd om deze spinaziesalade te maken en eenvoudige spaghetti. Dit is het armste gerecht uit Zuid-Italië, maar o zo lekker.
Kook 250 gr spaghetti.
Meng 100 ml olijfolie met 4 teentjes knoflook en een halve rode spaanse peper.
Laat de spaghetti uitlekken en giet het oliemengsel en wat peterselie door de pasta.
1 varkenshaasje, in de lengte gehalveerd
1 el tomatentapenade of pesto
half bolletje mozzarella, in dunne plakken
3 plakken serranoham
1 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 150C.
Bestrooi de gehalveerde varkenshaas met peper en zout en verdeel de tapenade gelijkmatig over het vlees.
Leg de mozzarella dakpansgewijs er bovenop.
Leg de andere helft van de varkenshaas er zo op, dat ze aan beide kanten even dik zijn. (dus draai het bovenste gedeelte een halve slag om de lengte)
Leg de plakjes ham naast elkaar en rol het varkenshaasje hier strak in.
Bestrijk met olijfolie.
Leg de varkenshaas in een braadslee en rooster in het midden van de oven 20 minuten.
Zet de oven uit, maar laat de varkenshaas nog 15 minuten in de oven staan.
Snij de varkenshaas in plakken en verdeel over twee borden.
In de tijd dat het vlees in de oven staat, heb je genoeg tijd om deze spinaziesalade te maken en eenvoudige spaghetti. Dit is het armste gerecht uit Zuid-Italië, maar o zo lekker.
Kook 250 gr spaghetti.
Meng 100 ml olijfolie met 4 teentjes knoflook en een halve rode spaanse peper.
Laat de spaghetti uitlekken en giet het oliemengsel en wat peterselie door de pasta.
Reacties
Een reactie posten