Vergeten een foto te maken! We hadden zo'n zin in de vrolijk gekleurde stamppot, dat het al op was voordat ik aan het blog dacht....
600 gr winterwortel, in niet te kleine stukjes
500 gr ui, in niet te kleine stukjes
500 gr aardappel, in grote stukken
1 runder- of groentebouillontablet
1 rookworst
Fruit de ui zachtjes 4 minuten in een klontje boter.
Schep de wortel en aardappelen erdoor.
Voeg 500 gr water toe en verkruimel de bouillontablet erover.
Leg de rookworst op de groenten.
Breng het geheel aan de kook.
Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en kook de groenten in 20 minuten gaar.
Giet het kookvocht af, maar vang het wel op.
Stamp de groenten grof.
Voeg eventueel kookvocht toe om het wat smeuïger te maken als dat nodig is.
Snij de rookworst in plakjes en roer door de hutspot.
Breng op smaak met peper en zout.
600 gr winterwortel, in niet te kleine stukjes
500 gr ui, in niet te kleine stukjes
500 gr aardappel, in grote stukken
1 runder- of groentebouillontablet
1 rookworst
Fruit de ui zachtjes 4 minuten in een klontje boter.
Schep de wortel en aardappelen erdoor.
Voeg 500 gr water toe en verkruimel de bouillontablet erover.
Leg de rookworst op de groenten.
Breng het geheel aan de kook.
Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en kook de groenten in 20 minuten gaar.
Giet het kookvocht af, maar vang het wel op.
Stamp de groenten grof.
Voeg eventueel kookvocht toe om het wat smeuïger te maken als dat nodig is.
Snij de rookworst in plakjes en roer door de hutspot.
Breng op smaak met peper en zout.
Reacties
Een reactie posten