Na de lekkere pastasalade van gisteren uit de Boodschappen, durfde ik ook meteen wel de kerrierijst met ananas uit hetzelfde blad aan. Je kunt het natuurlijk met ananas uit blik maken, maar er gaat echt niets boven verse ananas!
200 ons kipfilet in kleine blokjes
0,5 el pikante kerriepoeder
1 ui, fijngesnipperd
1 kippenbouillonblokje
150 gr rijst
200 gr verse ananas in kleine stukjes
Bak de kipfiletblokjes in een beetje olie rondom bruin.
Neem uit de pan.
Roer de kerrie en de ui door het bakvet en bak op laag vuur 5 minuten.
Los het bouillonblokje op in 250 ml kokend water.
Voeg rijst, kip en bouillon toe aan de ui en roer goed om.
Breng aan de kook en doe de deksel op de pan.
Laat ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
Roer af en toe om en voeg eventueel nog wat water toe als het te droog wordt.
Schep de ananas erdoor en warm nog 2 minuten door.
Lekker met sla en komkommer.
200 ons kipfilet in kleine blokjes
0,5 el pikante kerriepoeder
1 ui, fijngesnipperd
1 kippenbouillonblokje
150 gr rijst
200 gr verse ananas in kleine stukjes
Bak de kipfiletblokjes in een beetje olie rondom bruin.
Neem uit de pan.
Roer de kerrie en de ui door het bakvet en bak op laag vuur 5 minuten.
Los het bouillonblokje op in 250 ml kokend water.
Voeg rijst, kip en bouillon toe aan de ui en roer goed om.
Breng aan de kook en doe de deksel op de pan.
Laat ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
Roer af en toe om en voeg eventueel nog wat water toe als het te droog wordt.
Schep de ananas erdoor en warm nog 2 minuten door.
Lekker met sla en komkommer.
Reacties
Een reactie posten