Ondanks de aanhoudende kou groeit de sla goed in de tuin. Dus hoog tijd voor sla, biefstuk en gebakken aardappelen. In de Delicious van deze maand staat tournedos met pepersaus, dus hebben we die maar geprobeerd. Erg lekker! En in plaats van gebakken aardappelen heb ik zelf patat gemaakt. Niet moeilijk en ook erg smakelijk.
Biefstuk met groene-pepersaus
55 gr groene peperkorrels in pekel (potje)afgespoeld en uitgelekt
60 ml rode wijn
2 goede biefstukken
klontje boter
125 ml runderfond
125 gr crème fraîche
Doe de peperkorrels en wijn in een kom en laat 5 minuten staan.
Bestrooi de biefstuk met peper en zout.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstuk 2 -3 minuten aan elke kant voor rosé of tot ze gaar zijn naar wens.
Leg ze op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.
Draai het vuur lager, voeg de peperkorrels en wijn toe aan de pan en laat zachtjes 2 minuten koken tot de wijn bijna verdampt is.
Voeg de fond en crème fraîche toe en laat de saus onder af en toe roeren 5 minuten koken tot hij is ingedikt.
Breng op smaak met peper en zout en eventueel een beetje suiker als de saus wat wrang is.
Leg de biefstuk op een bord met friet en sla en lepel wat saus over de biefstuk.
Patat
Neem grote, vastkokende aardappelen.
Schil ze en snij ze in frieten.
Was en droog de frieten goed.
Bak de patat voor in 5 - 10 minuten in frituurvet van 165C.
Laat afkoelen en bak de patat vlak voor serveren nog eens 2 - 5 minuten op 180C.
Reacties
Een reactie posten