Het recept staat in de Delicious dan wel in de rubriek 'doordeweeks', maar ik durfde het ook wel aan om dit op zondagmiddag te maken. Cacciatore betekent jager, eigenlijk is dit dus kip op jagerswijze. Hoe dan ook, het was gewoon een lekker kippetje!
4 kippendijen
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tl verse, fijngesneden rozemarijn
1 rode paprika, in reepjes
120 gr groene knoflookolijven
250 ml rode wijn
1 blik tomatenblokjes à 400 gr
250 gr pasta
olijfolie
Verhit een eetlepel olijfolie in een braadpan.
Dep de kippendijen droog en bestrooi ze met zout en peper.
Bak de dijen 4 minuten aan de ene kant, draai ze om en bak ze nog een minuut.
Schep ze op een bord.
Roerbak de ui 2 minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg de rozemarijn en knoflook toe en bak 1 minuut.
Voeg de paprika, olijven en rode wijn toe.
Laat de wijn 4 minuten op hoog vuur inkoken.
Voeg de tomaat toe en leg de kip ook weer in de pan.
Laat met de deksel op de pan op laag vuur 12 minuten stoven tot de kip gaar is.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Serveer de kip met de pasta.
4 kippendijen
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tl verse, fijngesneden rozemarijn
1 rode paprika, in reepjes
120 gr groene knoflookolijven
250 ml rode wijn
1 blik tomatenblokjes à 400 gr
250 gr pasta
olijfolie
Verhit een eetlepel olijfolie in een braadpan.
Dep de kippendijen droog en bestrooi ze met zout en peper.
Bak de dijen 4 minuten aan de ene kant, draai ze om en bak ze nog een minuut.
Schep ze op een bord.
Roerbak de ui 2 minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg de rozemarijn en knoflook toe en bak 1 minuut.
Voeg de paprika, olijven en rode wijn toe.
Laat de wijn 4 minuten op hoog vuur inkoken.
Voeg de tomaat toe en leg de kip ook weer in de pan.
Laat met de deksel op de pan op laag vuur 12 minuten stoven tot de kip gaar is.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Serveer de kip met de pasta.
Reacties
Een reactie posten