Is dit een koffie verkeerd? Nee, het is overheerlijk koffie-ijs. Er was nog wat mascarpone over en alhoewel tiramisu altijd erg lekker is, wilde ik er nu iets anders mee doen. Het werd dus dit ijs van de website van Allerhande, waar je geen ijsmachine voor nodig hebt.
2 eidooiers
50 gr donkere basterdsuiker
50 ml espressokoffie, afgekoeld
halve el koffielikeur
125 gr mascarpone
slagroom
Breng in een pan waar een hittebestendige kom in past, water aan de kook.
Klop in de kom de dooiers met de suiker, koffie, espresso en likeur met een mixer los.
Hang de kom boven het kokende water (zorg dat de bodem het water niet raakt) en blijf het mengsel kloppen tot het dik en schuimig wordt.
Neem de kom uit de pan en laat even afkoelen.
Klop de mascarpone los en schep deze door het ei-koffiemengsel.
Verdeel over twee stevige glazen en zet de glazen afgedekt in de diepvries.
Garneer voor serveren met wat stijf geslagen slagroom en wat cacaopoeder.
2 eidooiers
50 gr donkere basterdsuiker
50 ml espressokoffie, afgekoeld
halve el koffielikeur
125 gr mascarpone
slagroom
Breng in een pan waar een hittebestendige kom in past, water aan de kook.
Klop in de kom de dooiers met de suiker, koffie, espresso en likeur met een mixer los.
Hang de kom boven het kokende water (zorg dat de bodem het water niet raakt) en blijf het mengsel kloppen tot het dik en schuimig wordt.
Neem de kom uit de pan en laat even afkoelen.
Klop de mascarpone los en schep deze door het ei-koffiemengsel.
Verdeel over twee stevige glazen en zet de glazen afgedekt in de diepvries.
Garneer voor serveren met wat stijf geslagen slagroom en wat cacaopoeder.
Reacties
Een reactie posten