Wat een heerlijke hartige taart is dit! Hij heeft ooit in Delicious Magazine gestaan, maar daar heb ik hem schijnbaar gemist. Gelukkig kwam ik de quiche tegen op Simone's Kitchen. Hij heeft zo ongeveer de smaak van een intense uiensoep. Mmmm, glaasje wijn erbij en genieten!
2 el olijfolie
750 gr uien, in halve ringen
100 ml donker bier
1 blik croissantdeeg
100 gr ham
150 ml slagroom
4 eieren
3 el platte peterselie
200 gr abdijkaas, bijvoorbeeld Port Salut, zonder korst
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen op laag vuur in 10 minuten zacht en glazig, ze mogen niet bruin worden.
Voeg het bier erbij en laat het koken tot alle vocht verdwenen is.
Verwarm de oven voor op 200C.
Rol het deeg uit en bekleed een ingevette vorm van 26 cm met het deeg.
Verdeel de plakjes ham over de bodem en leg de uiringen erop.
Klop de eieren los met de slagroom, peper, zout en de peterselie.
Giet dit over de uien.
Leg plakjes kaas er bovenop.
Bak de quiche in de oven in 30 - 35 minuten gaar en goudbruin.
Bestrooi voor het serveren met nog wat peterselie.
2 el olijfolie
750 gr uien, in halve ringen
100 ml donker bier
1 blik croissantdeeg
100 gr ham
150 ml slagroom
4 eieren
3 el platte peterselie
200 gr abdijkaas, bijvoorbeeld Port Salut, zonder korst
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen op laag vuur in 10 minuten zacht en glazig, ze mogen niet bruin worden.
Voeg het bier erbij en laat het koken tot alle vocht verdwenen is.
Verwarm de oven voor op 200C.
Rol het deeg uit en bekleed een ingevette vorm van 26 cm met het deeg.
Verdeel de plakjes ham over de bodem en leg de uiringen erop.
Klop de eieren los met de slagroom, peper, zout en de peterselie.
Giet dit over de uien.
Leg plakjes kaas er bovenop.
Bak de quiche in de oven in 30 - 35 minuten gaar en goudbruin.
Bestrooi voor het serveren met nog wat peterselie.
Reacties
Een reactie posten