Stamppot eet je meestal in de winter, maar er zijn ook hele lekkere, wat lichtere zomerstamppotjes. Zoals deze met paksoi en zoete aardappels uit de Boodschappen van deze maand.
750 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes
250 ml melk
klontje boter
150 gr plakjes ontbijtspek
2 uien, fijngesneden
6 el ketjap manis
2 stronkjes paksoi, gewassen en fijngesneden
Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout.
Breng de melk met een klontje boter aan de kook.
Stamp de aardappels met de melk tot een luchtige puree. (misschien heb je wat minder melk nodig)
Bak ondertussen het ontbijtspek krokant in een koekenpan.
Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg de uien toe aan het bakvet en fruit een paar minuten.
Voeg de ketjap en 4 el water toe en laat op lage stand even sudderen.
Schep de paksoi door de puree en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het uitgebakken spek over de stamppot en serveer de uienjus erbij.
Reacties
Een reactie posten