De winkels liggen vol met kleurige pompoenen, dus werd het hoog tijd voor een pompoensoep.
Er circuleren ontzettend veel recepten van deze soep op het internet, maar deze van Jamie Oliver die ik tegen kwam op het blog Sim Kookt, leek mij wel heel erg lekker.
Ik maakte de soep een dag van te voren, zodat de smaken goed in elkaar konden trekken. Zo hadden we na een mooie herfstwandeling een lekkere kop soep!
olijfolie
8 salieblaadjes
1 rode ui, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, in stukjes
1 wortel, in stukjes
2 tenen knoflook, geperst
1 klein takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
1/4 stukje rode peper, zonder pitjes, in stukjes
1 kilo pompoen, geschild en ontdaan van zaadjes, in stukjes
1 liter kippen- of groentebouillon
Verwarm een paar scheuten olijfolie in een grote pan.
Bak de salieblaadjes ongeveer een halve minuut in de hete olie tot ze mooi donkergroen en krokant zijn.
Schep ze uit de pan en laat de blaadjes op een stukje keukenpapier uitlekken.
Doe de ui, bleekselderij, wortel, knoflook, rozemarijnblaadjes en de rode peper met zout en versgemalen peper in de pan met de achtergebleven olie.
Laat dit 10 minuten zachtjes bakken tot de groenten zacht zijn.
Roer de pompoen en de bouillon erdoor, breng de soep aan de kook en laat ongeveer een half uur zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Strooi de krokant gebakken salieblaadjes over de soep en besprenkel de soep met een scheutje olijfolie van goede kwaliteit.
Er circuleren ontzettend veel recepten van deze soep op het internet, maar deze van Jamie Oliver die ik tegen kwam op het blog Sim Kookt, leek mij wel heel erg lekker.
Ik maakte de soep een dag van te voren, zodat de smaken goed in elkaar konden trekken. Zo hadden we na een mooie herfstwandeling een lekkere kop soep!
olijfolie
8 salieblaadjes
1 rode ui, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, in stukjes
1 wortel, in stukjes
2 tenen knoflook, geperst
1 klein takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
1/4 stukje rode peper, zonder pitjes, in stukjes
1 kilo pompoen, geschild en ontdaan van zaadjes, in stukjes
1 liter kippen- of groentebouillon
Verwarm een paar scheuten olijfolie in een grote pan.
Bak de salieblaadjes ongeveer een halve minuut in de hete olie tot ze mooi donkergroen en krokant zijn.
Schep ze uit de pan en laat de blaadjes op een stukje keukenpapier uitlekken.
Doe de ui, bleekselderij, wortel, knoflook, rozemarijnblaadjes en de rode peper met zout en versgemalen peper in de pan met de achtergebleven olie.
Laat dit 10 minuten zachtjes bakken tot de groenten zacht zijn.
Roer de pompoen en de bouillon erdoor, breng de soep aan de kook en laat ongeveer een half uur zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Strooi de krokant gebakken salieblaadjes over de soep en besprenkel de soep met een scheutje olijfolie van goede kwaliteit.
Reacties
Een reactie posten