Ik, die nog steeds vis aan het leren eten is, vond het heerlijk deze variatie op fish 'n chips!
Zo stond ik dus sinds lange tijd weer eens bij een visboer, nog steeds een beetje met mijn neus dicht maar het gaat dus echt de goede kant op.
Origineel wordt de vis met een beslag gefrituurd, maar deze vis wordt met een kruidenmengsel in de pan gebakken. De 'chips' komen uit de oven, dus al met al een gezonde versie van dit oer Britse gerecht. Voor een lekkere frisse smaak heb ik er een mangosalsa bij gemaakt. O ja, en een aioli in plaats van mayonaise. (Die trouwens kant-en-klaar uit de winkel kwam.)
Fish
2 stukken kabeljauw à 180 gram
15 gr gesmolten boter
1 el cajunkruiden
1 el olie
Chips
500 gr aardappels, schoongeboend en in partjes
2 tl mosterd
halve tl paprikapoeder
halve tl chilipoeder
sap van een halve sinaasappel
olijfolie
peper en zout
Mangosalsa
1 mango, in kleine blokjes
1 rode peper, in ringetjes
1 tomaat, in kleine blokjes
granaatappelpitjes
2 bosuitje, in ringetjes
koriander
limoensap
citroensap
Verhit de oven voor op 200 C.
Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat.
Besprenkel royaal met olijfolie en bak de aardappeltjes 15 minuten in de oven.
Roer ondertussen van de mosterd, paprika- en chilipoeder en het sap een dik kruidenmengsel.
Neem de aardappeltjes na een kwartier uit de oven en schep het kruidenmengsel erdoor.
Zet de gekruide aardappeltjes nog een half uur in de oven.
Schep ze halverwege nog een keertje om.
Maak ondertussen de mangosalsa door alle ingredienten door elkaar te mengen en op smaak te brengen met limoen- en citroensap en eventueel een scheutje olijfolie.
Laat de smaken minstens 30 minuten intrekken.
Bestrijk de vis met gesmolten boter en bestrooi met zout, peper en de cajunkruiden.
Zet 30 minuten weg om te marineren.
Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de vis aan beide zijden in 6 tot 8 minuten gaar.
Zo stond ik dus sinds lange tijd weer eens bij een visboer, nog steeds een beetje met mijn neus dicht maar het gaat dus echt de goede kant op.
Origineel wordt de vis met een beslag gefrituurd, maar deze vis wordt met een kruidenmengsel in de pan gebakken. De 'chips' komen uit de oven, dus al met al een gezonde versie van dit oer Britse gerecht. Voor een lekkere frisse smaak heb ik er een mangosalsa bij gemaakt. O ja, en een aioli in plaats van mayonaise. (Die trouwens kant-en-klaar uit de winkel kwam.)
Fish
2 stukken kabeljauw à 180 gram
15 gr gesmolten boter
1 el cajunkruiden
1 el olie
Chips
500 gr aardappels, schoongeboend en in partjes
2 tl mosterd
halve tl paprikapoeder
halve tl chilipoeder
sap van een halve sinaasappel
olijfolie
peper en zout
Mangosalsa
1 mango, in kleine blokjes
1 rode peper, in ringetjes
1 tomaat, in kleine blokjes
granaatappelpitjes
2 bosuitje, in ringetjes
koriander
limoensap
citroensap
Verhit de oven voor op 200 C.
Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat.
Besprenkel royaal met olijfolie en bak de aardappeltjes 15 minuten in de oven.
Roer ondertussen van de mosterd, paprika- en chilipoeder en het sap een dik kruidenmengsel.
Neem de aardappeltjes na een kwartier uit de oven en schep het kruidenmengsel erdoor.
Zet de gekruide aardappeltjes nog een half uur in de oven.
Schep ze halverwege nog een keertje om.
Maak ondertussen de mangosalsa door alle ingredienten door elkaar te mengen en op smaak te brengen met limoen- en citroensap en eventueel een scheutje olijfolie.
Laat de smaken minstens 30 minuten intrekken.
Bestrijk de vis met gesmolten boter en bestrooi met zout, peper en de cajunkruiden.
Zet 30 minuten weg om te marineren.
Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de vis aan beide zijden in 6 tot 8 minuten gaar.
Reacties
Een reactie posten