Dit toetje hebben we vorige week gegeten na de eendenborst. Een heerlijk wintermenu dus!
Deze ijscake komt ook uit de Hallo Jumbo. Het enige nadeel dat desserts overigens wel vaker hebben, is dat er zoveel afwas is. Een kommetje voor de slagroom kloppen, pannetje om sap te koken, kommetje om eieren te kloppen etc. Maar dat heb ik allemaal over voor een lekker toetje!
150 ml slagroom
2 sinaasappels
1 ei
1 eidooier
60 gr witte basterdsuiker
kleine eetlepel fruitsiroop of Pimms of Cointreau
35 gr witte chocolade, fijngehakt
1 el ongepelde en ongezouten pistachenootjes, grofgehakt
Klop de slagroom bijna stijf.
Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de helft van de oranje schil eraf en pers de halve vrucht uit.
Breng het sinaasappelsap met de rasp aan de kook en laat inkoken tot 2 eetlepels sap.
Bekleed een kleine vorm (ik gebruikte een broodtrommeltje) ruim met huishoudfolie.
Klop het ei met de eidooier en de suiker in een hittebestendige kom op een pan met kokend water (de kom mag het water niet raken!) tot een dikke romige en bleke crème.
Neem de kom van het vuur en klop nog 2 minuten.
Spatel de slagroom, het ingekookte sap en de fruitsiroop (of drank) door het dooiermengsel.
Schep de helft van de chocolade erdoor.
Schep de ijsbasis in de vorm en strijk glad.
Vouw het overhangende folie losjes over het ijs.
Zet de vorm minimaal 4 uur in de vriezer.
Schil de rest van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Neem het ijs 5 - 10 minuten voor serveren uit de vriezer, klap de folie open en leg het ijs op een schaal.
Verwijder de folie.
Garneer met de rest van de chocolade, sinaasappelpartjes en de pistachenootjes.
Deze ijscake komt ook uit de Hallo Jumbo. Het enige nadeel dat desserts overigens wel vaker hebben, is dat er zoveel afwas is. Een kommetje voor de slagroom kloppen, pannetje om sap te koken, kommetje om eieren te kloppen etc. Maar dat heb ik allemaal over voor een lekker toetje!
150 ml slagroom
2 sinaasappels
1 ei
1 eidooier
60 gr witte basterdsuiker
kleine eetlepel fruitsiroop of Pimms of Cointreau
35 gr witte chocolade, fijngehakt
1 el ongepelde en ongezouten pistachenootjes, grofgehakt
Klop de slagroom bijna stijf.
Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de helft van de oranje schil eraf en pers de halve vrucht uit.
Breng het sinaasappelsap met de rasp aan de kook en laat inkoken tot 2 eetlepels sap.
Bekleed een kleine vorm (ik gebruikte een broodtrommeltje) ruim met huishoudfolie.
Klop het ei met de eidooier en de suiker in een hittebestendige kom op een pan met kokend water (de kom mag het water niet raken!) tot een dikke romige en bleke crème.
Neem de kom van het vuur en klop nog 2 minuten.
Spatel de slagroom, het ingekookte sap en de fruitsiroop (of drank) door het dooiermengsel.
Schep de helft van de chocolade erdoor.
Schep de ijsbasis in de vorm en strijk glad.
Vouw het overhangende folie losjes over het ijs.
Zet de vorm minimaal 4 uur in de vriezer.
Schil de rest van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Neem het ijs 5 - 10 minuten voor serveren uit de vriezer, klap de folie open en leg het ijs op een schaal.
Verwijder de folie.
Garneer met de rest van de chocolade, sinaasappelpartjes en de pistachenootjes.
Mmm, dit zou wel eens op ons kerstmenu kunnen staan...
BeantwoordenVerwijderen