Om in de stemming te blijven na een fietsvakantie door het zuidwesten van Australië, wilde ik iets Australisch op tafel zetten. Maar wat is Australisch? Barbecues vind je in elk park, op elke campings en ieders tuin; dat is dus echt Australisch. Maar het weer hier leent zich daar nog niet zo voor, dus heb ik mijn toevlucht genomen tot een recept van de Australsche tv-kok Donna Hay. Haar thema is "Fast, Fresh en Simple".
2 kipfilets
4 plakjes prosciutto of serranoham
350 gr krielaardappeltjes in schil
olijfolie
peper en zout
120 gr zure room
2 el fijngesneden bieslook
1 el fijngesneden peterselie
half pakje zuurkool
Verwarm de oven voor op 220C.
Snijd de kipfilet over de lengte doormidden en rol om ieder stuk een plakje van de rauwe ham.
Leg de filets op een licht ingevette bakplaat.
Halveer de gewassen krieltjes en meng met 2 el olijfolie, peper en zout.
Doe de aardappeltjes in een bakblik of leg ze op een bakplaat.
Rooster de kip en de krieltjes in 20 min gaar in de oven. Keer ze halverwege een keertje om.
Meng de zure room met de bieslook en peterselie en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de zuurkool.
Serveer de kip met de aardappeltjes, zure room en zuurkool.
Ik had nog wat overbleven plakjes ham en die heb ik mee geroosterd in de oven en daarna verkruimeld over de aardappeltjes. Erg lekker!
2 kipfilets
4 plakjes prosciutto of serranoham
350 gr krielaardappeltjes in schil
olijfolie
peper en zout
120 gr zure room
2 el fijngesneden bieslook
1 el fijngesneden peterselie
half pakje zuurkool
Verwarm de oven voor op 220C.
Snijd de kipfilet over de lengte doormidden en rol om ieder stuk een plakje van de rauwe ham.
Leg de filets op een licht ingevette bakplaat.
Halveer de gewassen krieltjes en meng met 2 el olijfolie, peper en zout.
Doe de aardappeltjes in een bakblik of leg ze op een bakplaat.
Rooster de kip en de krieltjes in 20 min gaar in de oven. Keer ze halverwege een keertje om.
Meng de zure room met de bieslook en peterselie en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de zuurkool.
Serveer de kip met de aardappeltjes, zure room en zuurkool.
Ik had nog wat overbleven plakjes ham en die heb ik mee geroosterd in de oven en daarna verkruimeld over de aardappeltjes. Erg lekker!
Reacties
Een reactie posten