Afgelopen donderdag ben ik voor het eerst weer naar een hardlooptraining geweest en het ging erg lekker. Zou het door deze snelle noedels uit de Allerhande van april komen? Geen idee, maar het smaakte in ieder geval erg lekker en het gerecht was inderdaad binnen de beloofde 15 minuten klaar!
125 gr mienestjes
250 gr varkenshaas
1 tl gemalen kaneel
halve tl gemalen kruidnagel
3 el wokolie
100 ml oestersaus
1 cm verse gember, geschild en geraspt
400 gr Chinese roerbakgroenten
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de varkenshaas in de lengte en bestrooi met de kaneel, kruidnagel, peper en eventueel een beetje zout.
Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de varkenshaas 7 minuten aan alle kanten bruin.
Voeg de laatste minuut 2 el oestersaus toe.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
Verhit de rest van de olie en roerbak de gember 1 minuut.
Voeg de Chinese roerbakmix toe en bak 4 minuten.
Voeg de noedels toe en de rest van de oestersaus en bak nog 1 minuut.
Snijd het vlees in plakjes en verdeel over de noedels.
Strooi er eventueel nog wat koriander over.
125 gr mienestjes
250 gr varkenshaas
1 tl gemalen kaneel
halve tl gemalen kruidnagel
3 el wokolie
100 ml oestersaus
1 cm verse gember, geschild en geraspt
400 gr Chinese roerbakgroenten
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de varkenshaas in de lengte en bestrooi met de kaneel, kruidnagel, peper en eventueel een beetje zout.
Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de varkenshaas 7 minuten aan alle kanten bruin.
Voeg de laatste minuut 2 el oestersaus toe.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
Verhit de rest van de olie en roerbak de gember 1 minuut.
Voeg de Chinese roerbakmix toe en bak 4 minuten.
Voeg de noedels toe en de rest van de oestersaus en bak nog 1 minuut.
Snijd het vlees in plakjes en verdeel over de noedels.
Strooi er eventueel nog wat koriander over.
Reacties
Een reactie posten