Bij risotto denk ik meteen aan romige en volle smaken. Dat was bij deze risotto even wennen, want die is heel licht en fris van smaak. Dus denk niet Italiaans, maar Aziatisch! Het recept komt uit het kookboek Simple Pleasures van de Nieuw-Zeelandse tv-kok Annabel Langbein.
1 flinke ui, fijngehakt
2 el boter
1,5 el vers geraspte gember
250 gr risottorijst
ongeveer 1 liter hete kippenbouillon
schil van 1 limoen, geraspt
250 gr gepelde, rauwe garnalen, vers of uit diepvries
100 gr doperwten, vers of uit diepvries
1 struikje paksoi, in repen van 1 cm
1,5 el limoensap
koriander
Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de ui en gember 5 minuten op laag vuur.
Doe de rijst in de pan erbij en blijf 2 minuten roeren.
Doe er een flinke scheut hete bouillon en de limoenrasp erbij en roer dit goed door.
Voeg daarna telkens een soeplepel bouillon toe.
Doe pas de volgende schep erbij als de vorige is opgenomen door de rijst.
Ga zo door tot de rijst bijna gaar is. (ongeveer 16 minuten)
Roer dan de garnalen en de erwten erdoor en laat 1 minuut meekoken.
Schep vervolgens de paksoi erdoor en laat de pan nog 2 minuten staan.
Breng op smaak met peper, zout, limoensap en koriander.
Verdeel over twee kommen en geniet van deze frisse risotto!
1 flinke ui, fijngehakt
2 el boter
1,5 el vers geraspte gember
250 gr risottorijst
ongeveer 1 liter hete kippenbouillon
schil van 1 limoen, geraspt
250 gr gepelde, rauwe garnalen, vers of uit diepvries
100 gr doperwten, vers of uit diepvries
1 struikje paksoi, in repen van 1 cm
1,5 el limoensap
koriander
Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de ui en gember 5 minuten op laag vuur.
Doe de rijst in de pan erbij en blijf 2 minuten roeren.
Doe er een flinke scheut hete bouillon en de limoenrasp erbij en roer dit goed door.
Voeg daarna telkens een soeplepel bouillon toe.
Doe pas de volgende schep erbij als de vorige is opgenomen door de rijst.
Ga zo door tot de rijst bijna gaar is. (ongeveer 16 minuten)
Roer dan de garnalen en de erwten erdoor en laat 1 minuut meekoken.
Schep vervolgens de paksoi erdoor en laat de pan nog 2 minuten staan.
Breng op smaak met peper, zout, limoensap en koriander.
Verdeel over twee kommen en geniet van deze frisse risotto!
Reacties
Een reactie posten