Gisteren had ik weer een late dienst en dan maak ik graag een maaltijdsalade die ik kan meenemen naar het werk en die manlief thuis kan eten. In de Allerhande van januari staat deze waldorfsalade met kip, walnoten, knolselderij en witlof. Een heerlijk, frisse salade!
1 groentebouillontablet
300 gr kipfilet
1 halve knolselderij
1 elstar appeltje
2 kleine struikjes witlof
1,5 el grove mosterd
4 el Griekse yoghurt
2 tl kerriepoeder
3 el olijfolie
1 el wittewijnazijn
peterselie
100 gr walnoten, grof gehakt
Breng een pan met 1 liter water en het bouillonblokje aan de kook.
Draai het vuur laag en leg de kipfilet in de bouillon.
Laat in 15 minuten gaar worden en neem de kip uit de pan.
Schil ondertussen de knolselderij en schaaf er met een mandoline repen van of snij met een mes in reepjes.
Kook de reepjes in 3 - 5 minuten gaar in de bouillon.
Giet af en spoel af onder koud stromend water.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snij de partjes in stukjes.
Snijd de harde kern uit de witlof en snijd de witlof in reepjes.
Klop een dressing van de yoghurt, kerrie, mosterd, olijfolie en wittewijnazijn.
Trek de kipfilet in stukjes.
Meng de knolselderij met de kip, witlof, appel en de dressing.
Strooi fijngehakte peterselie en walnoten over de salade.
1 groentebouillontablet
300 gr kipfilet
1 halve knolselderij
1 elstar appeltje
2 kleine struikjes witlof
1,5 el grove mosterd
4 el Griekse yoghurt
2 tl kerriepoeder
3 el olijfolie
1 el wittewijnazijn
peterselie
100 gr walnoten, grof gehakt
Breng een pan met 1 liter water en het bouillonblokje aan de kook.
Draai het vuur laag en leg de kipfilet in de bouillon.
Laat in 15 minuten gaar worden en neem de kip uit de pan.
Schil ondertussen de knolselderij en schaaf er met een mandoline repen van of snij met een mes in reepjes.
Kook de reepjes in 3 - 5 minuten gaar in de bouillon.
Giet af en spoel af onder koud stromend water.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snij de partjes in stukjes.
Snijd de harde kern uit de witlof en snijd de witlof in reepjes.
Klop een dressing van de yoghurt, kerrie, mosterd, olijfolie en wittewijnazijn.
Trek de kipfilet in stukjes.
Meng de knolselderij met de kip, witlof, appel en de dressing.
Strooi fijngehakte peterselie en walnoten over de salade.
Reacties
Een reactie posten