Doorgaan naar hoofdcontent

Pizza met zoete aardappel en chorizo

Deze pizza aten wij een paar weken geleden, maar ik was er nog niet aan toegekomen om hem ook hier een plekje te geven. En dat verdient deze pizza wel; hij was erg lekker.
Het recept komt uit de Delicious en is het resultaat van een wedstrijd in samenwerking met Tante Fanny, vers pizzadeeg.
Je kunt natuurlijk ook zelf pizzadeeg en tomatensaus maken, maar soms is het best makkelijk om zo iets uit de kast te pakken!


20 gr basilicumblaadjes
100 ml olijfolie
1 grote zoete aardappel
1 pak Tante Fanny vers pizzadeeg met tomatensaus
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl Italiaanse kruiden
100 gr chorizo
40 gr groene olijven, in plakjes
4 kleine tomaten in partjes
100 gr hüttenkäse
30 gr pijnboompitjes, geroosterd

Verwarm de oven voor op 220C.
Snijd de helft van de basilicumblaadjes grof en pureer samen met de olie met een staafmixer fijn.
Giet dit in een steelpan en verwarm dit in 5 minuten op laag vuur.
Laat de basilicumolie afkoelen.

Schil de aardappel en snijd hem in heel dunne plakjes.
Rol het pizzadeeg uit en bestrijk met de tomatensaus.
Strooi de knoflook en de Italiaanse kruiden erover.

Leg de aardappelplakjes en de chorizo dakpansgewijs over de pizza.
Bestrooi met olijven en tomaat.
Verdeel de hüttenkäse erover en dan wat van de basilicumolie.
Bestrooi met versgemalen peper en zout.

Bak de pizza in 15 - 20 minuten gaar in de oven.
Neem hem uit de oven en bestrooi met de pijnboompitjes en de rest van de basilicumblaadjes.
Bedruppel met nog wat basilicumolie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...