Een makkelijk, snel gerecht. Als je tenminste niet zoals ik zelf de pasta gaat maken.....
In de kelder kwam ik afgelopen week de pastamachine tegen en vond het leuk om die weer eens te gebruiken. Dus een pastadeeg kneden, laten rusten, met de pastamachine tot tagliatelle snijden en nog even laten drogen aan een klein wasrekje.
Leuk om te doen en lekker!
1 courgette, in klein blokjes
1 teentje knoflook, geperst
olijfolie
250 ml kookroom
klein potje rode pesto
2 moten kabeljauw
bloem
2 plakken Parma- of Serranoham
paar kleine tomaatjes
basilicum
peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 C.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes met de knoflook een paar minuten.
Roer de kookroom en de pesto erdoor en laat op laag vuur 4 minuten zacht koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestuif de kabeljauw met bloem en rol de stukken in de Parmaham.
Schenk de saus in een ovenschaal en leg de vispakketjes er bovenop.
Verdeel er wat gehalveerde tomaatjes tussen en bak 20 minuten in de oven tot de vis gaar is.
Bestrooi met basilicum.
Serveer met pasta en een salade.
In de kelder kwam ik afgelopen week de pastamachine tegen en vond het leuk om die weer eens te gebruiken. Dus een pastadeeg kneden, laten rusten, met de pastamachine tot tagliatelle snijden en nog even laten drogen aan een klein wasrekje.
Leuk om te doen en lekker!
1 courgette, in klein blokjes
1 teentje knoflook, geperst
olijfolie
250 ml kookroom
klein potje rode pesto
2 moten kabeljauw
bloem
2 plakken Parma- of Serranoham
paar kleine tomaatjes
basilicum
peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 C.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes met de knoflook een paar minuten.
Roer de kookroom en de pesto erdoor en laat op laag vuur 4 minuten zacht koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestuif de kabeljauw met bloem en rol de stukken in de Parmaham.
Schenk de saus in een ovenschaal en leg de vispakketjes er bovenop.
Verdeel er wat gehalveerde tomaatjes tussen en bak 20 minuten in de oven tot de vis gaar is.
Bestrooi met basilicum.
Serveer met pasta en een salade.
Reacties
Een reactie posten