Ik was al een tijdje benieuwd naar het fenomeen groentepizza. In plaats van een bodem van deeg is de bodem dan bijvoorbeeld van bloemkool, ideaal voor mensen met een glutenallergie of -intolerantie. Gelukkig hebben wij daar geen last van, maar meer groente is altijd beter. Dus op basis van het recept uit de laatste Allerhande deze pizza gemaakt.
1 pak met 2 stuks pizzabodem bloemkool
250 gr snoeptomaatjes, gehalveerd
80 gr oude kaas, geraspt
1 klein potje rode pesto
1 kleine courgette in linten geschaafd
basilicum
Verwarm de oven voor op 220C.
Bak de pizzabodems 4 minuten in het midden van de oven.
Verdeel de pesto, de tomaatjes, de courgettelinten en de helft van de kaas over de voorgebakken pizzabodems.
Bak de pizza's ongeveer 8 minuten in de oven.
Neem de pizza's uit de oven en strooi de rest van de kaas erover.
Garneer met wat basilicumblaadjes.
1 pak met 2 stuks pizzabodem bloemkool
250 gr snoeptomaatjes, gehalveerd
80 gr oude kaas, geraspt
1 klein potje rode pesto
1 kleine courgette in linten geschaafd
basilicum
Verwarm de oven voor op 220C.
Bak de pizzabodems 4 minuten in het midden van de oven.
Verdeel de pesto, de tomaatjes, de courgettelinten en de helft van de kaas over de voorgebakken pizzabodems.
Bak de pizza's ongeveer 8 minuten in de oven.
Neem de pizza's uit de oven en strooi de rest van de kaas erover.
Garneer met wat basilicumblaadjes.
Reacties
Een reactie posten