Een heerlijke quiche, beetje zoetig door de pompoen en een prima combinatie met de cavolo nero. Als je kant-en-klare pompoenblokjes en een zak gesneden kool koopt, ben je lekker snel klaar met de voorbereiding. Ik had een flespompoen, dus die moest ik zelf nog even snijden en de kool kwam vers uit de tuin en moest dus ook nog worden gewassen en gesneden.
In plaats van cavolo nero kun je eventueel ook boerenkool gebruiken.
1 rol vers quiche- en taartdeeg
1 varkensbraadworst à 400 gr
2 el olijfolie
800 gr pompoen in blokjes van ca. 2cm
200 gr gesneden cavolo nero (palmkool)
4 eieren
175 gr geraspte jonge kaas
100 ml kookroom 20% vet
Verwarm de oven voor op 200C.
Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en het deeg.
Verwijder met een scherp mes het vel van de braadworst en bak het vlees in 5 minuten rul in een braadpan.
Voeg de pompoenblokjes en de cavolo nero toe en bak 3 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Klop in een kom de eieren los met de kaas en de kookroom.
Schep het pompoenmengsel in de vorm en verdeel het eimengsel erover.
Bak in 45 minuten gaar in de oven.
Reacties
Een reactie posten