Een iets gezondere versie van de kapsalon. Het recept kwam voorbij in de WhatsApp-community van Miljuschka. Ik had niet alles in huis zoals bijvoorbeeld shoarmakruiden, dus heb ik de kapsalon gemaakt met cajunkruiden; superlekker!
Een heerlijke weekendhap.
0,5 komkommer in blokjes
handje knapperige sla, in stukjes gescheurd
handje cherrytomaatjes, gehalveerd
300 - 400 ons kippendijen, in reepjes
1,5 el cajunkruiden
2 el olijfolie
450 gr voorgekookte aardappelschijfjes
geraspte kaas
knoflookmayonaise
srirachasaus
Verwarm de oven voor op 180C.
Verwarm de airfryer voor op 200C.
Meng de cajunkruiden door de kipreepjes.
Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan.
Bak de kipreepjes in 5 minuten bruin.
Meng de aardappelschijfjes met 1 el olijfolie en bak ze in de airfyer in 10 minuten goudbruin.
Verdeel de gebakken aardappelschijfjes over 2 overschaaltjes en verdeel daarover de kipreepjes.
Strooi er geraspte kaas overheen, zoveel als je lekker vindt.
Zet de schaaltjes in de oven en laat de kaas in ongeveer 5 minuten smelten.
Meng de sla met de komkommer en tomaat.
Haal de schaaltjes uit de oven en verdeel de sla erover.
Zigzag de sauzen over de sla.
Reacties
Een reactie posten