Ik kwam dit recept tegen op de website van Foodies en het leek mij erg lekker. En dat was het gelukkig ook!
2 varkensbraadworsten à 100 gr
1 ui, fijngeraspt
0,5 tl grove mosterd
handvol basilicumblaadjes, fijngehakt
3 el olijfolie
200 gr penne
stronkje broccoli in kleine roosjes
25 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
Saus
1 teentje knoflook, geperst
scheut witte wijn of droge sherry
300 ml kippenbouillon|
100 ml slagroom
2 tl grove mosterd
Verwijder het velletje van de worst en kneed het vlees met 1 el van de geraspte ui, de mosterd en de basilicum goed door elkaar.
Draai er 14 balletjes van.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin.
Haal de balletjes uit de pan.
Fruit de rest van de ui met de knoflook in het achtergebleven vet.
Blus af met de wijn of sherry en laat de alcohol verdampen.
Schenk de bouillon erbij en laat inkoken tot ongeveer de helft.
Roer de slagroom en de mosterd erdoorheen en leg de balletjes in de saus.
Laat 5 - 10 minuten zachtjes sudderen.
Kook ondertussen de pasta gaar en voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli toe.
Giet de pasta met de broccoli af en verdeel over twee borden.
Verdeel de balletjes en de saus over de pasta en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Reacties
Een reactie posten