Een Sinterklaasvariatie op de lemon-drizzle-cake van laatst. Eenvoudig te maken en met een heerlijk, zachte smaak van speculaaskruiden.
Cake
150 gr vloeibare boter
150 gr lichte basterdsuiker
150 gr lichte basterdsuiker
3 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
snuf zout
3 tl koek- en speculaaskruiden
Mandarijnen drizzle
85 gr kristalsuiker
50 ml mandarijnensap
Verwarm de airfyer voor op 160C.
Mix de suiker met de boter luchtig.
Mix de losgeklopte eieren er scheut voor scheut door.
Spatel zelfrijzend bakmeel, zout en speculaaskruiden door het eiermengsel.
Schenk het beslag in de vorm en bak ongeveer 40 minuten in de airfryer tot de cake gaar is.
Laat een paar minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.
Prik met een sateprikker gaatjes in de bovenkant van de cake.
Roer het mandarijnensap met de suiker tot een soort siroop.
Mix de suiker met de boter luchtig.
Mix de losgeklopte eieren er scheut voor scheut door.
Spatel zelfrijzend bakmeel, zout en speculaaskruiden door het eiermengsel.
Schenk het beslag in de vorm en bak ongeveer 40 minuten in de airfryer tot de cake gaar is.
Laat een paar minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.
Prik met een sateprikker gaatjes in de bovenkant van de cake.
Roer het mandarijnensap met de suiker tot een soort siroop.
Strijk met een kwast de siroop laagje voor laagje over de cake.
De suiker zal op de cake blijven liggen en dat zorgt voor een knapperig laagje.
Reacties
Een reactie posten