Stel je een heerlijke zomeravond voor, koken met groenten uit de moestuin en dan tafelen met vrienden. Wat wil je nog meer? De gerechten die op tafel kwamen waren onder andere courgettetaart en laurierijs. Maar we begonnen met dit glaasje koude mais-komkommersoep.
2 à 3 middelgrote maiskolven
half uitje, gesnipperd
1 teentje knoflook, in plakjes gesneden
halve komkommer, geschild en in kleine blokjes
250 ml groentebouillon, afgekoeld
2 el olijfolie
blaadjes van 1 takje munt
limoensap
peper en zout
half uitje, gesnipperd
1 teentje knoflook, in plakjes gesneden
halve komkommer, geschild en in kleine blokjes
250 ml groentebouillon, afgekoeld
2 el olijfolie
blaadjes van 1 takje munt
limoensap
peper en zout
Kook de maiskolven in 15 minuten gaar.
Laat iets afkoelen en snij de maiskorrels eraf.
Pureer de mais met de andere ingrediënten -behalve het limoensap- in een blender of met een staafmixer tot een dikke soep.
Breng op smaak met limoensap en eventueel nog wat peper en zout.
Zet minstens een uur in de koelkast zodat de gazpacho door en door koud kan worden.
Laat iets afkoelen en snij de maiskorrels eraf.
Pureer de mais met de andere ingrediënten -behalve het limoensap- in een blender of met een staafmixer tot een dikke soep.
Breng op smaak met limoensap en eventueel nog wat peper en zout.
Zet minstens een uur in de koelkast zodat de gazpacho door en door koud kan worden.
Reacties
Een reactie posten