Normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van broccoli, ik vind het een beetje niets-groente. Geen sterke eigen smaak en als je het iets te lang kookt, smaakt het naar hooi. Dus de broccoli kort gekookt en het was heel erg lekker bij deze kipkerrie!
2 halve kipfilets in blokjes
1 el kerriepoeder
1 ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij
3 el mangochutney (zelfgemaakt of zoals vanavond uit een potje van Patak)
wokolie
1 el citroensap
3 flinke el crème fraîche
2 stronkjes broccoli in roosjes
2 kopje rijst
Bestrooi de kipblokjes met de kerriepoeder.
Verwarm een flinke scheut wokolie in een wok en bak de kip goudbruin.
Voeg de ui en bleekselderij toe en roerbak 3 minuten.
Roer de chutney, het citroensap en de crème fraîche door het kipmengsel en breng het geheel aan de kook.
Laat 5 tot 10 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet de broccoli met een laagje koud water op, voeg zout toe als het water kookt en laat ongeveer 4 minuten koken.
Serveer de kipkerrie met de rijst en de broccoli.
Reacties
Een reactie posten