Dit hebben we vorige week al gegeten, maar ik had nog geen tijd om het op het blog te zetten. Deze herfst-kip smaakt lekker met een aardappel-knolselderij-spruitjesstamppot!
2 kipfilets
2 sjalotjes, gesnipperd
200 gr paddenstoelenmix
50 gr coburgerham, in reepjes
1 flesje bokbier
2 takjes tijm
1 plak ontbijtkoek
Bestrooi de kip met zout en peper en bak de filets in 4 minuten in een klontje boter rondom bruin.
Neem de kip uit de pan.
Doe de sjalotjes, ham en paddenstoelen in de pan en bak 4 minuten.
Voeg het bokbier en de tijm toe.
Leg de kipfilet terug in de pan en stoof ze afgedekt 10 minuten.
Haal de kip weer uit de pan en hou ze warm onder een stukje aluminiumfolie.
Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en kook de saus tot de koek is opgelost en de saus een beetje ingedikt is.
Serveer de kip met de saus.
Aardappel-knolselderij-spruitjesstamppot maak je door gelijke delen aardappel- en knolselderijstukken samen gaar te koken, een handje spruitjes gaar te koken en met een scheut warme melk of crème fraîche te stampen tot een grove puree.
2 kipfilets
2 sjalotjes, gesnipperd
200 gr paddenstoelenmix
50 gr coburgerham, in reepjes
1 flesje bokbier
2 takjes tijm
1 plak ontbijtkoek
Bestrooi de kip met zout en peper en bak de filets in 4 minuten in een klontje boter rondom bruin.
Neem de kip uit de pan.
Doe de sjalotjes, ham en paddenstoelen in de pan en bak 4 minuten.
Voeg het bokbier en de tijm toe.
Leg de kipfilet terug in de pan en stoof ze afgedekt 10 minuten.
Haal de kip weer uit de pan en hou ze warm onder een stukje aluminiumfolie.
Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en kook de saus tot de koek is opgelost en de saus een beetje ingedikt is.
Serveer de kip met de saus.
Aardappel-knolselderij-spruitjesstamppot maak je door gelijke delen aardappel- en knolselderijstukken samen gaar te koken, een handje spruitjes gaar te koken en met een scheut warme melk of crème fraîche te stampen tot een grove puree.
Reacties
Een reactie posten