Op het eerste gezicht vond ik het een beetje een vreemde combinatie: kikkererwten met pasta. Maar het was best lekker en weer eens iets anders dan de meer 'normale' pasta's. Uit de Delicious van oktober.
2 varkensworstjes, in plakjes
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
half blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
125 ml kippenbouillon van tablet
125 ml witte wijn
150 ml slagroom
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
basilicumblaadjes, grof gescheurd
200 gr rigatoni of penne
Verhit een beetje olijfolie en bak de schijfjes worst in 5 minuten bruin en gaar.
Haal ze uit de pan en laat de worst uitlekken op een stukje keukenpapier.
Voeg eventueel nog een scheutje olie aan de pan toe en bak de ui en knoflook ongeveer 5 minuten.
Voeg kikkererwten, bouillon, wijn en room toe en breng op smaak met zout en peper.
Breng het mengsel aan de kook en laat op matig vuur 10 -12 minuten koken tot de saus een beetje is ingedikt.
Roer de kaas en de basilicum en kook nog 2 minuten.
Kook ondertussen de pasta gaar.
Meng de pasta met de saus en de worst.
2 varkensworstjes, in plakjes
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
half blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
125 ml kippenbouillon van tablet
125 ml witte wijn
150 ml slagroom
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
basilicumblaadjes, grof gescheurd
200 gr rigatoni of penne
Verhit een beetje olijfolie en bak de schijfjes worst in 5 minuten bruin en gaar.
Haal ze uit de pan en laat de worst uitlekken op een stukje keukenpapier.
Voeg eventueel nog een scheutje olie aan de pan toe en bak de ui en knoflook ongeveer 5 minuten.
Voeg kikkererwten, bouillon, wijn en room toe en breng op smaak met zout en peper.
Breng het mengsel aan de kook en laat op matig vuur 10 -12 minuten koken tot de saus een beetje is ingedikt.
Roer de kaas en de basilicum en kook nog 2 minuten.
Kook ondertussen de pasta gaar.
Meng de pasta met de saus en de worst.
Reacties
Een reactie posten