Binnenkort gaan we op vakantie naar Italië en om alvast in vakantiestemming te komen, kocht ik de Foodies van september die geheel gewijd is aan de Italiaanse keuken. En omdat we nu veel tomaten kunnen oogsten, werd deze vegetarische taart het eerste recept wat ik uitprobeerde. Voor herhaling vatbaar!
deeg
350 gr bloem
1 tl zout
150 ml olijfolie
vulling
3 el olijfolie
2 uien, gehalveerd en in dunne ringen gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
2 el dijonmosterd
100 gr Gruyère, geraspt
50 gr Grana Padano, geraspt
300 - 500 gr kleine tomaten, gehalveerd
Begin met het deeg: meng de bloem met het zout en roer geleidelijk de olijfolie erdoor.
Voeg dan beetje bij beetje 4 à 5 el water toe, tot je een samenhangend deeg hebt.
Vet een ronde vorm van 23 cm in.
Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol uit tot een dunne plak waarmee je de vorm kunt bekleden.
Het deeg kan nogal kruimelig zijn, maar dat geeft niet. Plak gewoon aan elkaar in de vorm.
Zet de vorm met het deeg in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 C.
Bak de bodem 20 minuten in de oven, haal hem eruit en laat afkoelen.
Verhit voor de vulling 3 el olijfolie en smoor de ui op laag vuur in 25 - 30 minuten zacht en goudbruin.
Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten.
Laat het ui-knoflookmengsel afkoelen en roer de mosterd, de Gruyère en de Grana Padano erdoorheen.
Verdeel het ui-kaasmengsel over de bodem.
Verdeel de tomaten er in een enkele laag overheen met de snijkant naar boven.
Bak de taart 20 - 25 minuten tot het deeg knapperig en goudbruin is en de tomaten zacht en geroosterd.
Serveer de taart warm en met bijvoorbeeld deze salade.
deeg
350 gr bloem
1 tl zout
150 ml olijfolie
vulling
3 el olijfolie
2 uien, gehalveerd en in dunne ringen gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
2 el dijonmosterd
100 gr Gruyère, geraspt
50 gr Grana Padano, geraspt
300 - 500 gr kleine tomaten, gehalveerd
Begin met het deeg: meng de bloem met het zout en roer geleidelijk de olijfolie erdoor.
Voeg dan beetje bij beetje 4 à 5 el water toe, tot je een samenhangend deeg hebt.
Vet een ronde vorm van 23 cm in.
Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol uit tot een dunne plak waarmee je de vorm kunt bekleden.
Het deeg kan nogal kruimelig zijn, maar dat geeft niet. Plak gewoon aan elkaar in de vorm.
Zet de vorm met het deeg in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 C.
Bak de bodem 20 minuten in de oven, haal hem eruit en laat afkoelen.
Verhit voor de vulling 3 el olijfolie en smoor de ui op laag vuur in 25 - 30 minuten zacht en goudbruin.
Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten.
Laat het ui-knoflookmengsel afkoelen en roer de mosterd, de Gruyère en de Grana Padano erdoorheen.
Verdeel het ui-kaasmengsel over de bodem.
Verdeel de tomaten er in een enkele laag overheen met de snijkant naar boven.
Bak de taart 20 - 25 minuten tot het deeg knapperig en goudbruin is en de tomaten zacht en geroosterd.
Serveer de taart warm en met bijvoorbeeld deze salade.
Reacties
Een reactie posten