Bij de tomatentaart aten we deze lekkere frisse doperwtensalade. Het recept is nergens meer te vinden (per ongeluk bij het oud papier terecht gekomen?) dus ik doe het uit mijn hoofd.... Ik weet wel dat ik het recept sowieso niet helemaal gevolgd heb, want ik kon niet alles vinden in de winkel.
250 gr jonge velderwtjes (diepvries), verse doperwten of verse kapucijners
1 Italiaanse bol
2 teentjes knoflook, gekneusd
1 takje rozemarijn
1 el olijfolie
60 gr kiemgroenten
40 gr Pecorino, geraspt
paar blaadjes munt, in dunne reepjes
2 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 tl honing
Verwarm de oven voor op 200C.
Snijd de Italiaanse bol in blokjes van ongeveer 2 cm.
Leg de blokjes op een bakplaat met de knoflookteentjes en de rozemarijn.
Schep om met 1 el olijfolie.
Bak de broodblokjes ongeveer 10 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
Neem uit de oven en laat de croutons afkoelen.
Kook de jonge velderwtjes in een paar minuten beetgaar.
Giet af en spoel na met koud water.
Klop een dressing van de 2 el olijfolie, de witte wijnazijn en de honing.
Meng de erwtjes, kiemgroenten en de munt met de dressing.
Strooi de croutons erover en rasp er wat Pecorino overheen.
250 gr jonge velderwtjes (diepvries), verse doperwten of verse kapucijners
1 Italiaanse bol
2 teentjes knoflook, gekneusd
1 takje rozemarijn
1 el olijfolie
60 gr kiemgroenten
40 gr Pecorino, geraspt
paar blaadjes munt, in dunne reepjes
2 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 tl honing
Verwarm de oven voor op 200C.
Snijd de Italiaanse bol in blokjes van ongeveer 2 cm.
Leg de blokjes op een bakplaat met de knoflookteentjes en de rozemarijn.
Schep om met 1 el olijfolie.
Bak de broodblokjes ongeveer 10 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
Neem uit de oven en laat de croutons afkoelen.
Kook de jonge velderwtjes in een paar minuten beetgaar.
Giet af en spoel na met koud water.
Klop een dressing van de 2 el olijfolie, de witte wijnazijn en de honing.
Meng de erwtjes, kiemgroenten en de munt met de dressing.
Strooi de croutons erover en rasp er wat Pecorino overheen.
Reacties
Een reactie posten