Het vrolijkste knolletje uit de moestuin: de koolrabi! Een veelzijdige groente, die je kunt koken, wokken, roosteren, rauw eten. De smaak doet mij gekookt aan bloemkool denken en rauw meer richting appel/radijs.
Ik wilde weer eens iets anders proberen dan de overheerlijke ovenschotel met cashewnoten en dat werd dus koolrabi gevuld met 3 soorten kaas.
De koolrabi had ik dit keer niet geschild, ik denk dat het nog lekkerder wordt om dat wel te doen. Voor de volgende keer dus.
2 koolrabi's, geschild
2 teentjes knoflook, geperst
200 gr geraspte mozzarella
125 gr ricotta
60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
handje basilicum, fijngesneden
handje peterselie, fijngesneden
200 ons sla
2 el hazelnoten
2 el citroensap
0,5 el grove mosterd
2 el olijfolie
kleine tomaatjes
Kook de koolrabi's in gezouten water in 25 tot 45 minuten gaar.
Laat afkoelen.
Snij van de bovenkant van de koolrabi een plak af en hol ze uit met een lepeltje.
Hak hetgeen je eruit haalt fijn.
Verwarm de oven voor op 180C.
Meng de kazen met de kruiden en een gedeelte van de fijngehakte koolrabi (je hebt niet alles nodig) en breng op smaak met peper en zout.
Vul de koolrabi's met dit mengsel en zet ze 25 - 30 minuten in de oven.
Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin en hak ze grof.
Meng de olijfolie met het citroensap en de mosterd tot een dressing.
Meng de dressing door de sla.
Verdeel de sla over 2 borden en zet op ieder bord een gevulde koolrabi.
Schik de tomaatjes rond de koolrabi en strooi de hazelnoten over de sla.
Reacties
Een reactie posten