Gebakken aardappeltjes, maar door de tomatendressing en de hazelnoten net even anders dan normaal.
500 gr krieltjes
50 gr hazelnoten
1 middelgrote ui, in partjes
paar rozemarijnnaaldjes
dressing
50 ml tomatenketchup
o,5 el sesamolie
25 ml sinaasappelsap
1 el worcestersaus
Boen de krieltjes schoon en halveer ze.
Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de kriel in 5 minuten beetgaar.
Giet af en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Rooster de hazelnoten in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Tot hier kun je het al een dag van te voren voorbereiden.
Verhit een klontje boter in een grote koekenpan.
Bak de aardappeltjes met de rode ui ongeveer 10 minuten.
Voeg op het laatst de hazelnoten en rozemarijn toe.
Haal de pan van het vuur en meng de tomatendressing erdoor.
Reacties
Een reactie posten