Zoals gisteren beloofd, hier het recept voor het restje kip. Als er ook nog wat groenten over zijn, geen probleem die kunnen hier ook in!
6 plakjes bladerdeeg
restjes koude kip (in totaal ongeveer 1 dubbele kipfilet)
restje gare groente
150 gr diepvrieserwten, (even onder de heet water uit de kraan gehouden)
2 el milde currypasta
1 el mangochutney
beetje melk
1 komkommer
4 tomaten
1 rode ui
mint
olijfolie
Verwarm de oven voor op 200C.
Snij de kip in kleine stukjes en meng met de groente, erwten, currypasta en mangochutney.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg drie plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit ongeveer 25 cm rond.
Doe hetzelfde met de drie andere plakjes.
Verdeel het mengsel over de deegflappen en vouw dubbel.
Plak de randen dicht met melk.
Bestrijk de samosas met een beetje melk en bak 20 minuten in de oven.
Meng de tomaten, komkommer en rode ui.
Meng met olijfolie en strooi er een paar muntblaadjes over.
Serveer de samosa met de salade.
Reacties
Een reactie posten