Het is even stil geweest op het blog vanwege een fietsvakantie door Duitsland. Dat betekende vooral veel grote schnitzels eten, maar na een dag fietsen is dat heerlijk. In een supermarkt het blad Lisa Kochen & Backen gekocht en daar komt deze schnitzel-variatie uit.
2 varkens- of kalfsschnitzels
2 stengels bosui, wit fijngesneden, groen in grote stukken
1 teentje knoflook, fijngehakt
halve rode peper, fijngesneden
40 gr Parmezaanse kaas
1 à 2 el olijfolie
1 el bloem
100 ml vleesfond
100 ml droge witte wijn
peper en zout
Sla de schnitzels tussen een stukje huishoudfolie zo plat mogelijk.
Meng het wit van de ui met de rode peper, knoflook, olijfolie en kaas.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de vulling over de schnitzels en rol ze op.
Zet de rolletjes vast met keukentouw of houten prikkers.
Strooi zout en peper over de rolletjes en rol ze door de bloem.
Verhit olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en braad de rolletjes rondom bruin.
Voeg het groen van de uien toe en laat nog 2 minuten doorbakken.
Blus af met de fond en de witte wijn en laat op zacht vuur 10 minuten garen.
Haal het vlees uit de pan en laat 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Serveer met de saus.
2 varkens- of kalfsschnitzels
2 stengels bosui, wit fijngesneden, groen in grote stukken
1 teentje knoflook, fijngehakt
halve rode peper, fijngesneden
40 gr Parmezaanse kaas
1 à 2 el olijfolie
1 el bloem
100 ml vleesfond
100 ml droge witte wijn
peper en zout
Sla de schnitzels tussen een stukje huishoudfolie zo plat mogelijk.
Meng het wit van de ui met de rode peper, knoflook, olijfolie en kaas.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de vulling over de schnitzels en rol ze op.
Zet de rolletjes vast met keukentouw of houten prikkers.
Strooi zout en peper over de rolletjes en rol ze door de bloem.
Verhit olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en braad de rolletjes rondom bruin.
Voeg het groen van de uien toe en laat nog 2 minuten doorbakken.
Blus af met de fond en de witte wijn en laat op zacht vuur 10 minuten garen.
Haal het vlees uit de pan en laat 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Serveer met de saus.
Reacties
Een reactie posten