Gnocchi kun je zelf maken, maar is dat best veel werk. Onlangs zag ik gnocchi in het koelvak van de supermarkt liggen, dus die eens meegenomen. De bolognesesaus is niet alleen lekker bij dit gerecht, maar gaat ook prima bij allerlei pasta's.
6 plakken pancetta of ontbijtspek, grof gesneden
1 ui, grof gesneden
naaldjes van 1 takje rozemarijn
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
350 gr rundergehakt
250 ml rode wijn
1 tl oregano
2 kleine blikjes tomatenpuree
500 ml gezeefde tomaat
2 laurierblaadjes
500 gr gnocchi
Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 180C.
Hak de pancetta, ui, rozemarijn en knoflook in een keukenmachine fijn.
Verhit de olie in een ovenvaste pan op middelhoog vuur en bak het pancettamengsel 5 - 6 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak het, terwijl je het gehakt loshaalt, in 8 - 10 minuten bruin.
Voeg de wijn toe en laat zachtjes koken tot het vocht in ingekookt.
Roer de oregano, tomatenpuree en gezeefde tomaat erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de laurierblaadjes toe en zet de pan met deksel 30 minuten in de oven.
Kook ondertussen de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op verpakking.
Meng de saus met de gnocchi en strooi er rijkelijk parmezaanse kaas over.
Lekker met een groene salade!
6 plakken pancetta of ontbijtspek, grof gesneden
1 ui, grof gesneden
naaldjes van 1 takje rozemarijn
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
350 gr rundergehakt
250 ml rode wijn
1 tl oregano
2 kleine blikjes tomatenpuree
500 ml gezeefde tomaat
2 laurierblaadjes
500 gr gnocchi
Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 180C.
Hak de pancetta, ui, rozemarijn en knoflook in een keukenmachine fijn.
Verhit de olie in een ovenvaste pan op middelhoog vuur en bak het pancettamengsel 5 - 6 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak het, terwijl je het gehakt loshaalt, in 8 - 10 minuten bruin.
Voeg de wijn toe en laat zachtjes koken tot het vocht in ingekookt.
Roer de oregano, tomatenpuree en gezeefde tomaat erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de laurierblaadjes toe en zet de pan met deksel 30 minuten in de oven.
Kook ondertussen de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op verpakking.
Meng de saus met de gnocchi en strooi er rijkelijk parmezaanse kaas over.
Lekker met een groene salade!
Reacties
Een reactie posten