Afgelopen week kwam de leesclub bijeen en behalve dat er een boek wordt besproken, gaat het ook vaak over andere dingen zoals wat voor taart er bij de koffie op tafel komt. Dit keer was het deze frambozen-kruimelcake uit de Hallo Jumbo.
225 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
250 gr suiker
3 eieren
2 el magere kwark
2 tl vanillearomna
250 gr bloem, gezeefd
5 gr bakpoeder
125 gr frambozen (vers of diepvries)
poedersuiker
slagroom
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop 150 gr boter met 150 gr suiker en een snufje zout romig.
Klop de eieren er één voor één door.
Roer de kwark en het vanillearoma er goed door.
Voeg 150 gr bloem en het bakpoeder toe en klop tot een glad beslag.
Schep het beslag in een ingevette springvorm van 20 cm.
Strooi de (bevroren) frambozen over het beslag.
Kneed van de resterende 75 gr boter, 100 gr suiker en 100 gr bloem en kruimelig deeg.
Strooi de grove kruimels over de frambozen.
Bak de kruimelcake in 1 uur goudbruin en gaar.
Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm, verwijder de vorm en laat de cake op een rooster helemaal afkoelen.
Bestrooi voor serveren de cake royaal met poedersuiker.
Geef er een lekkere dot opgeklopte, gezoete slagroom bij.
225 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
250 gr suiker
3 eieren
2 el magere kwark
2 tl vanillearomna
250 gr bloem, gezeefd
5 gr bakpoeder
125 gr frambozen (vers of diepvries)
poedersuiker
slagroom
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop 150 gr boter met 150 gr suiker en een snufje zout romig.
Klop de eieren er één voor één door.
Roer de kwark en het vanillearoma er goed door.
Voeg 150 gr bloem en het bakpoeder toe en klop tot een glad beslag.
Schep het beslag in een ingevette springvorm van 20 cm.
Strooi de (bevroren) frambozen over het beslag.
Kneed van de resterende 75 gr boter, 100 gr suiker en 100 gr bloem en kruimelig deeg.
Strooi de grove kruimels over de frambozen.
Bak de kruimelcake in 1 uur goudbruin en gaar.
Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm, verwijder de vorm en laat de cake op een rooster helemaal afkoelen.
Bestrooi voor serveren de cake royaal met poedersuiker.
Geef er een lekkere dot opgeklopte, gezoete slagroom bij.
Reacties
Een reactie posten