Zo eens in de zoveel tijd krijg ik een stapel oude Libelles.
In één ervan las ik een ingezonden brief van iemand die nooit meer andere brownies wilde dan die uit de Libelle van een paar nummers eerder. Die Libelle had ik niet, maar even speuren op internet en ik vond het recept.
Ze zijn inderdaad erg lekker, ook als toetje met een bolletje vanilleijs en wat vers fruit uit de tuin!
3 eieren
220 gr suiker + 2 el
300 gr pure chocolade, in stukjes
220 gr boter
2 el vanille-extract
1 el oploskoffie
2 el kokend water
70 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr gehakte walnoten en/ of hazelnoten (of een mix daarvan)
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop de eieren met de suiker in een kom tot een glad, licht mengsel.
Smelt de chocolade met de boter in een kom boven een pan met heet water. (pas op dat de bodem van de kom het water niet raakt)
Roer tot een gladde massa.
Doe het vanille-extract met de 2 el suiker, de oploskoffie en het kokende water in een kopje en roer stevig tot alles is opgelost.
Roer dit met de chocolade-botermassa voorzichtig door de eieren.
Schep het zelfrijzend bakmeel erdoor en daarna de grof gehakte noten.
Giet het beslag in een ingevette vorm van 20 x 35 cm en bak de brownies gaar in 35 - 40 minuten.
Laat afkoelen en snijd de brownies met een scherp mes in vierkanten.
In één ervan las ik een ingezonden brief van iemand die nooit meer andere brownies wilde dan die uit de Libelle van een paar nummers eerder. Die Libelle had ik niet, maar even speuren op internet en ik vond het recept.
Ze zijn inderdaad erg lekker, ook als toetje met een bolletje vanilleijs en wat vers fruit uit de tuin!
3 eieren
220 gr suiker + 2 el
300 gr pure chocolade, in stukjes
220 gr boter
2 el vanille-extract
1 el oploskoffie
2 el kokend water
70 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr gehakte walnoten en/ of hazelnoten (of een mix daarvan)
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop de eieren met de suiker in een kom tot een glad, licht mengsel.
Smelt de chocolade met de boter in een kom boven een pan met heet water. (pas op dat de bodem van de kom het water niet raakt)
Roer tot een gladde massa.
Doe het vanille-extract met de 2 el suiker, de oploskoffie en het kokende water in een kopje en roer stevig tot alles is opgelost.
Roer dit met de chocolade-botermassa voorzichtig door de eieren.
Schep het zelfrijzend bakmeel erdoor en daarna de grof gehakte noten.
Giet het beslag in een ingevette vorm van 20 x 35 cm en bak de brownies gaar in 35 - 40 minuten.
Laat afkoelen en snijd de brownies met een scherp mes in vierkanten.
Reacties
Een reactie posten