Doorgaan naar hoofdcontent

Geroosterde lamskoteletjes

Heel fijn om in Engeland te zijn met al die pubs en dat lekkere bier. Maar dat is natuurlijk niet goed voor de lijn. Gelukkig zijn daar The Hairy Bikers, twee kokende motorrijders die regelmatig op de BBC te zien zijn met allerlei lekkere recepten. Deze heren vonden dat ze op dieet moesten en daarom is er het boek The Hairy Dieters, waar onder andere dit heerlijke lamsgerecht in te vinden is.

250 gr krielaardappeltjes in schil, schoon geboend
1 kleine winterwortel, geschild en in stukken van 2,5 cm
1 kleine pastinaak, geschild en in stukken van 2,5 cm
1 ui, in partjes
1 el olijfolie
blaadjes van 1 takje tijm
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
4 lamskoteletjes
1 courgette, in plakken
2 tl mintsaus (is in Nederland niet makkelijk te verkrijgen, maar geen nood zonder blijft het ook heel lekker)
300 ml bouillon van een blokje
100 ml wijn
flinke snuf suiker
2 tl maizena
zout en peper

Verhit de oven voor op 200C.
Doe de wortel, pastinaak, ui en olijfolie in een grote braadslede.
Strooi de tijm, rozemarijn, zout en peper over en hussel goed om.
Rooster de groenten 20 minuten in de oven.
Snijd ondertussen van het vlees zoveel mogelijk vet af. (recept komt uit een dieetboek ;-))
Bestrooi de koteletjes met peper en zout.
Neem de braadslede uit de oven en verdeel de courgette en het lamsvlees over de groenten.
Doe op ieder koteletje een beetje mintsaus.
Zet de schaal terug in de oven voor 25 minuten tot alle groenten gaar zijn en het vlees mooi bruin.
Doe de groenten en het vlees in een schaal en houd warm onder aluminiumfolie.
Zet de braadslede op middelhoog vuur en voeg de bouillon, wijn en suiker toe.
Roer de aanbaksels goed los en laat 2 minuten koken.
Maak een maizenapapje door 2 el koud water door de maizena te roeren.
Roer dit door de bouillon in de braadslede en laat even doorkoken tot het een mooi gebonden saus is geworden.
Schenk de saus in een kom en serveer met de groenten en het vlees.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...