Op vakantie eten we graag makkelijk. Dus niet te veel afwas èn soms een beetje van mijzelf en een beetje uit een potje. De basis van dit recept komt uit Good Food. We zijn tenslotte in een prachtig Engeland en daar blader ik ook graag kooktijdschriften door...
Serveer deze milde curry met basmatirijst of naan.
2 kipfilets, in dobbelstenen
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
1 pot Korma-saus (bv. Patak's)
1 blik à 400 gr tomatenblokjes
300 gr zoete aardapppel, geschild en in blokjes
100 gr spinazie
olijf- of arachideolie
Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of hapjespan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur.
Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin.
Voeg de currysaus toe en knijp de knoflook boven de pan uit.
Laat 2 minuten zachtjes stoven.
Voeg de tomaatblokjes en de zoete aardappel toe.
Laat met een deksel op de pan 20 - 30 min stoven tot de aardappel en kip gaar is.
Voeg eventueel wat water toe als het geheel te dik wordt.
Roer op het laatst de spinazie erdoor tot deze geslonken is.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer deze milde curry met basmatirijst of naan.
2 kipfilets, in dobbelstenen
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
1 pot Korma-saus (bv. Patak's)
1 blik à 400 gr tomatenblokjes
300 gr zoete aardapppel, geschild en in blokjes
100 gr spinazie
olijf- of arachideolie
Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of hapjespan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur.
Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin.
Voeg de currysaus toe en knijp de knoflook boven de pan uit.
Laat 2 minuten zachtjes stoven.
Voeg de tomaatblokjes en de zoete aardappel toe.
Laat met een deksel op de pan 20 - 30 min stoven tot de aardappel en kip gaar is.
Voeg eventueel wat water toe als het geheel te dik wordt.
Roer op het laatst de spinazie erdoor tot deze geslonken is.
Breng op smaak met peper en zout.
Reacties
Een reactie posten