Het tweede vegetarische gerecht deze week.
Het is gebaseerd op een recept uit het nieuwste nummer van Delicious. Daar werd er lamsvlees bij geserveerd, maar omdat ik niet zo'n zin in vlees had, heb ik dat weggelaten. Uiteindelijk lijkt alleen het tomatentaartje nog een beetje op het origineel. De couscoussalade is helemaal anders geworden. Daar had ik eigenlijk ook nog olijven in willen doen, maar toen alles op was en de boel opgeruimd, zag ik de olijven in de koelkast staan...
2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 teentjes knoflook
1 klein takje rozemarijn
250 gr kerstomaatjes
olijfolie
zeezout
bieslook
130 gr couscous
250 ml groentebouillon
handje doperwten (diepvries, ontdooid onder hete kraan)
2 bosuitjes, in ringetjes
0,5 el harissa
gemengde noten of gepelde pistachenootjes
dille of peterselie
citroensap
olijfolie
2 één-persoonsbakvormpjes van 8 cm, ingevet
Verwarm de oven voor op 200C.
Rol het deeg iets uit en bekleed de bakvormpjes met het deeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Hak 1 teentje knolfook fijn met de naaldjes van het takje rozemarijn.
Verdeel dit over het deeg in de vormpjes.
Vul de bakvormen met tomaatjes.
Sprenkel er wat olijfolie over en strooi er een beetje zeezout over.
Bak de taartjes in 20 minuten gaar en goudbruin in de oven.
Breng de bouillon aan de kook, neem de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat afgedekt 5 minuten staan.
Roer de couscous los met een vork.
Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin.
Laat de noten afkoelen en hak ze grof.
Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan.
Fruit het tweede teentje knoflook met de bosui even kort aan.
Roer de erwten erdoor.
Halveer de resterende tomaatjes en voeg ze samen met de harissa toe aan de erwten.
Schep voorzichtig om en neem van het vuur.
Schep het groentemengsel en de gehakte noten door de couscous en breng op smaak met dille of peterselie, citroensap en olijfolie.
Strooi wat bieslook over de taartjes en serveer ze met de couscoussalade.
Het is gebaseerd op een recept uit het nieuwste nummer van Delicious. Daar werd er lamsvlees bij geserveerd, maar omdat ik niet zo'n zin in vlees had, heb ik dat weggelaten. Uiteindelijk lijkt alleen het tomatentaartje nog een beetje op het origineel. De couscoussalade is helemaal anders geworden. Daar had ik eigenlijk ook nog olijven in willen doen, maar toen alles op was en de boel opgeruimd, zag ik de olijven in de koelkast staan...
2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 teentjes knoflook
1 klein takje rozemarijn
250 gr kerstomaatjes
olijfolie
zeezout
bieslook
130 gr couscous
250 ml groentebouillon
handje doperwten (diepvries, ontdooid onder hete kraan)
2 bosuitjes, in ringetjes
0,5 el harissa
gemengde noten of gepelde pistachenootjes
dille of peterselie
citroensap
olijfolie
2 één-persoonsbakvormpjes van 8 cm, ingevet
Verwarm de oven voor op 200C.
Rol het deeg iets uit en bekleed de bakvormpjes met het deeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Hak 1 teentje knolfook fijn met de naaldjes van het takje rozemarijn.
Verdeel dit over het deeg in de vormpjes.
Vul de bakvormen met tomaatjes.
Sprenkel er wat olijfolie over en strooi er een beetje zeezout over.
Bak de taartjes in 20 minuten gaar en goudbruin in de oven.
Breng de bouillon aan de kook, neem de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat afgedekt 5 minuten staan.
Roer de couscous los met een vork.
Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin.
Laat de noten afkoelen en hak ze grof.
Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan.
Fruit het tweede teentje knoflook met de bosui even kort aan.
Roer de erwten erdoor.
Halveer de resterende tomaatjes en voeg ze samen met de harissa toe aan de erwten.
Schep voorzichtig om en neem van het vuur.
Schep het groentemengsel en de gehakte noten door de couscous en breng op smaak met dille of peterselie, citroensap en olijfolie.
Strooi wat bieslook over de taartjes en serveer ze met de couscoussalade.
Reacties
Een reactie posten